Verkkokaupat

Mikä on hyvä verkkokauppa netissä? Tämä kysymys on monien huulilla usein. Yksinkertaista vastausta tähän ei tietenkään ole, sillä kaikki riippuu siitä, mitä olet ostamassa.

Partioaitta logo

Partioaitta

98%
Retkeilyn erikoisliike valmiina kuin partiolainen jo vuodesta 1928!
Scandinavian Outdoor logo

Scandinavian Outdoor

97%
Aidosti suomalainen, vuonna 1970 avattu urheilu- ja retkeilyliike.
Polarn O. Pyret logo

Polarn O. Pyret

0%
Ruotsalainen Polarn O. Pyret tarjoaa kestäviä lastenvaatteita.

Verkkokaupat suosittuja myös Suomessa

Suomessa kiinnostus kotimaiseen verkkokauppaan – ja verkkokauppaan yleensä – on kasvanut huimaa vauhtia varsinkin koronapandemian aikana. 

Kansainvälisen postialan järjestön IPC:n tutkimuksen mukaan 68 prosenttia suomalaisista aikoo tulevaisuudessa ostaa enemmän kotimaisista verkkokaupoista. Myös lähialueiden suosio on nousussa. 49 prosenttia aikoo kasvattaa verkko-ostojaan naapurimaista ja 54 prosenttia EU-maista. Sen sijaan yli puolet aikoo vähentää verkko-ostojaan Kiinasta ja Iso-Britanniasta.

Sen sijaan Kaupan liiton tutkimuksen mukaan kotimaisten verkkokauppojen osuus kaikesta verkko-ostamisesta on kasvussa: Jo 64 prosenttia digiostoksista jää kotimaahan, kun vuonna 2017 osuus oli 54 prosenttia. 

Tilastokeskus taas kertoi marraskuussa 2021, että  57 prosenttia 16–89-vuotiaista suomalaisista oli ostanut jotain internetistä viimeisten 3 kuukauden aikana.

Vaan mitä kaikkea verkosta voi ostaa? No oikeastaan mitä vain. Alla suosittuja osastoja verkkokaupoissa. Huomaathan, että ruokakaupat verkossa löytyvät sivustollamme omalta osastoltaan. 

Vaatekaupat

Vaatekaupat ja muotiliikkeet ovat verkon suosituimpia ostospaikkoja. Esimerkiksi Bubbleroom, COS, Lindex  ja muut suositut vaatekaupat toimittavat tuhansille suomalaisille vaatteita viikoittain. 

Monet vaatekaupat houkuttelevat nettiasiakkaitaan erilaisilla tarjouksilla, joten tarjoushaukka voi hyötyä hyvistä hoksottimistaan suuresti.

Urheilu

Urheilukaupat toimivat netissä siinä missä kivijalkaliikkeissäkin. Vapaa-ajan tarvikkeet, urheiluasut, lenkkikengät, pelipaidat ja kaikki muut urheilutuotteet löydät yleensä vähän halvemmalla urheiluliikkeiden nettisivuilta. Kotimaisista urheilumerkeistä muun muassa Halti on panostanut vahvasti verkkokauppaansa.

Kattavat urheiluliikkeet, XXL ja Stadium tarjoavat urheiluvaatteiden lisäksi kaikki muut sporttitarvikkeet myös netin puolella. Voit ostaa vaikka polkupyörän urheilukaupan nettisivuilta, jos siltä tuntuu ja tiedät, mitä haluat.

Suositut lastenvaatemerkit, kuten

  • Polarn O. Pyret
  • Papu
  • Gugguu
  • Jollyroom
  • Lindex
  • H&M

ovat kaikki vain parin klikkauksen päässä!

Lastenvaatteet

Lastenvaatteet netistä ovat kaikkien pienten lasten äitien ja isien pelastus. Jos et ole löytänyt Facebook-kirpparilta tarvitsemaasi, niin ei hätää. Lastenvaateliikkeet, kuten

ovat kaikki vain parin klikkauksen päässä!

Lastenvaatteita saat netistä helposti ja halvalla riippumatta siitä, mikä vuodenaika on kyseessä. Voit myös ostaa vaikka kummilapsellesi joululahjaksi lastenvaatteita netistä, sillä palautusoikeus toimii näissä liikkeissä yhtä lailla kuin kauppakeskuksissakin.

Lelukaupat

Lasten lelukaupat tarjoavat oivallisen tavan löytää lelut lapsille ilman, että tarvitsee rasittaa itseään menemällä varsinaisesti lelukauppaan sisälle. 

Ja kun netin lelukaupassa ollaan, ei sinun tarvitse enää etsiä esimerkiksi lelukauppaa Helsingin keskustasta tai mistään muusta kaupungista, sillä kaikkien kaupunkien lelukaupat ovat ihan siinä silmiesi edessä. 

Olkoon sinulla suurennuslasin alla vauvan lelut, Fortnite- tai Minecraft-tuotteet, niin kaikki löytyy jopa helpommin netistä kuin lelukaupan hyllyltä. 

Lahjakaupat

Elämyslahjat ovat olleet viime vuosien suosikkilahjoja, kun puhutaan jo vähän varttuneemmasta saajakunnasta. Toki lahjakaupat tarjoavat palveluitaan netissä kaiken ikäisille ja ihan perinteisiäkin lahjakauppoja netistä löytyy pilvin pimein.

Netin lahjakaupat palvelevat asiakkaitaan samoilla kauppaehdoilla kuin muutkin kaupat, joten siinä mielessä lahjan ostaminen netistä on turvallista.

Kukkakaupat netissä

Kukkakauppaankaan ei tarvitse enää mennä itse. Esimerkiksi äitienpäivän kukat löydät netistä, ja voit tilata niitä vaikka eri kaupunkiin kuin missä itse olet. 

Kukkalähetit kuljettavat kukat saajalleen jopa saman päivän aikana kun teet tilauksen. Tietysti erityisten juhlapäivien kukkatoimitukset kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi ja toimituksen perillemenon varmistamiseksi oikeana päivänä.

Kengät

Vaikka perinteisesti on hyvä kokeilla kenkiä ennen niiden ostamista, on erilaisten kenkien ja jalkineiden ostaminen netistä ihan kelpo vaihtoehto – ainakin jos tiedät mitä haluat.

Merkkitietoinen osaa etsiä nettikaupan vaikkapa Vans-tennareille, lasten Viking-kengille, Sievin työkengille tai Nokian kumisaappaille. 

Netin kenkäkaupoista löydät kattavat valikoimat miesten jalkineita tai vaikka naisten korkokenkiä sekä vapaa-ajan jalkineita. 

Kauneus- ja terveystuotteet netistä

Kaikki kauneus- ja terveystuotteet löydät netistä niihin erikoistuneiden liikkeiden sivuilta, tai vaikka markettien, kuten Prisman ja Citymarketin valikoimista. 

Etsit sitten meikkejä netistä tai virkistäviä terveysjuomia, kuten kombuchaa, niin tässäkään tapauksessa sinun ei tarvitse vaivautua kauppaan asti aprikoimaan valintojasi. Kaikki tarjonta kun tulee eteesi ihan vaikka kotisohvallesi. 

Meikki-, tuoksu-, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita tarjoavat muun muassa Kicks, Eleven ja Lyko. 

Kauneudenhoitotuotehyllylle pääset myös Nordicfeelin sivuilla ja Hajuvesi.fi-sivustolla.

Rakennusliikkeet netissä

Onko mielessäsi terassin rakentaminen, aidan rakentaminen vai koko talon rakentaminen? Aloita ostosten teko netin rakennusliikkeissä, niin säästät aikaa ja vaivaa.

Saunat, piharakennukset, leikkimökit ja kasvihuoneet – kaikki löytyvät ja tarjonta on suurta. Vaikka kanalaa rakentaisit. 

Rakennusliikkeiden nettisivuilta saat myös paljon erilaisia vinkkejä ja löydät vaikka opetusvideoita kanalan rakentamiseen, jos sellaista tarvitset!

Lemmikkitarvikkeet netistä

Koiran lelut, talutushihnat, kissanhiekat ja kissankantolaukut. Kaikki nämä ja muut lemmikkitarvikkeet löydät eläinkauppojen nettisivuilta. 

Jos turresi osaisi käyttää nettiä, luultavasti sekin kävisi etsimässä Royal canin -tuotteensa mieluummin netistä kuin lähtisi kävelylle kanssasi! Tai ehkä ei sentään, mutta onhan tämä kätevämpi tapa. 

Lisäksi esimerkiksi Prisman lemmikkitarvikkeet saat kätevästi kotiinkuljetuksella muiden ostosten kanssa.

Kulta- ja kellokaupat netissä

Kalevala-korut, Pandora-korut, Lumoava-korut, Annele-korut, vintagekorut, Lapponia-korut ja kaikki muut löydät kultakauppojen nettisivuilta. Ja tietysti kellot ja kaiken muunkin.

Seiko, Citizen, Tag Heuer, Tissot, Tommy Hilfiger, Gant. Minkä merkin vain keksitkin, niin varmasti löytyy. 

Hyviä shoppailuhetkiä ja tarjouksia löydät muun muassa Stockmannin koruostastolta ja Silvan-koruliikkeestä.

Suomalaiset kultakaupat ovat tehneet hyvää työtä nettisivujensa kanssa, ja tarjolla on paljon myös ulkomaalaisia nettikauppoja, jotka ovat erikoistuneet muun muassa kellojen myyntiin netissä.

Usein kysytyt kysymykset

Kansainvälisen postialan järjestön IPC:n tutkimuksen mukaan peräti 68 prosenttia suomalaisista suunnittelee ostavansa tulevaisuudessa enemmän nimenomaan kotimaisista verkkokaupoista.

Mahdollisuudet ovat suorastaan rajattomat. Verkosta ostetaan huomattavia määriä vaatteita, kenkiä, asusteita, leluja, kirjoja, huonekaluja, sisustustuotteita, retkeilytarvikkeita, silmälaseja, urheiluvälineitä ja soittimia.

Verkkokaupassa asiointi on todella helppoa. Halutut tuotteet kerätään virtuaaliseen ostoskoriin, joka maksetaan kassalla.

Verkkokauppojen maksutavat vaihtelevat. Yleisiä maksutapoja ovat verkkopankkimaksu ja luottokortti. Verkkokaupoilla on myös omia maksutapojaan, joiden myötä laskun voi tarvittaessa pilkkoa useampaan osaan.

Verkkokauppaostoksen voi palauttaa 14 vuorokauden kuluessa tilausvahvistuksen vastaanottamisesta. Poikkeuksen muodostavat esimerkiksi hygieniatuotteet.
This site uses cookies to enhance user experience.