Matkailusivustot

Matkailu ja sen myötä matkailusivustojen käyttö on kasvanut valtavasti sen jälkeen, kun rajat avattiin uudelleen koronapandemian laannuttua. Hotellit, lennot, risteilyt ja matkatoimistojen pakettimatkat ovat jälleen suosiossa, mutta kotimaan matkailu on pitänyt myös pintansa.

Naantalin kylpylä logo

Naantalin kylpylä

99%
Tyylikäs ja ylellinen lomakeskus koko perheelle.
Ruissalon kylpylä logo

Ruissalon kylpylä

98%
Kohtuuhintaisia elämyksiä ja meritunnelmaa Turussa.
Lomarengas logo

Lomarengas

97%
Vuokramökkejä ympäri Suomen jokaiseen makuun ja budjettiin.

Kaikki matkailusta aina kylpylöistä etelänmatkoihin

Me arvostelemme parhaat sivustot hotellien ja lentojen varaamiseen, ja kerromme niiden lisäksi kokemuksia risteilyjen varaamisesta. Vinkkaamme myös kylpylöistä ja kaikesta muusta oleellisesta matkailuun liittyen.

Netissä matkailusivustoja on paljon, joten on syytä tietää mihin nenänsä työntää. Yksi suosikeistamme on suomalainen Matkapojat-verkkomatkatoimisto, jonka avulla hoituvat niin risteilyt, kiertomatkat kuin rantalomatkin. Matkapojat tarjoaa myös räätälöityjä yritys- ja ryhmämatkoja.

Hotellit

Etsitkö halpaa hotellia lomamatkaa varten vai tarvitsetko liikematkallesi hotellin Helsingistä, Oulusta tai Jyväskylästä? Entä tiedätkö, miten Valo-hotelli toimii?

Netin varaussivustoilta löydät aina ajankohtaisia tarjouksia hotellien varaamiseen, mutta joskus voi olla myös niin, että hotellin omalta sivulta saat halvemmalla (tätä tapahtuu tosin harvemmin).

Mutta hotellisivustoja on jo aika paljon, niin pitääkö ne käydä kaikki läpi parhaan hotellitarjouksen löytämiseksi, vai riittääkö yksi sivusto? Me Arvostelut-sivustolla teemme myyräntyön puolestasi, ja perehdymme hotellisivustojen sielunelämään. 

Lennot

Mistä löytyy halvat lennot Malagaan? Entä Helsinki-Vantaalta lähtevät halvimmat lennot? Mihin pääsee Norwegianilla, Lufthansalla tai Finnairilla? Onko eBookers hyvä sivusto lentojen varaamiseen? Onko Ryanair halvin vaihtoehto kaikista?

Lentojen ostaminen netistä on yhtä aikaa sekä kätevää että vaikeaa. Lennonvaraussivustoja on tarjolla paljon, ja kaikki kilpailevat hinnalla. Hintakilpailussa saattaa joskus unohtua panostus sivuston käytettävyyteen, mikä voi johtaa siihen, että asiakkaat kaikkoavat muualle.

Käymme läpi parhaat sivustot lentojen varaamiseen ja perehdymme myös sivustojen käytettävyyteen. Kokeneina matkailijoina – ja lentojen varaamisen ammattilaisina – me Arvostelut-sivustolla tiedämme, että lentojen ostaminen netistä voi olla tuskien taival, jossa ärräpäiltäkään ei vältytä.

Ja onhan se sitten myös kivaa, kun onnistuu ja löytää sen kaikista halvimman lennon lukuisten lentosivustojen joukosta. 

Risteilyt

Suomalaiset ovat risteilykansaa. Sen huomaa, kun menee vuoden minä päivänä tahansa Helsingin tai Turun terminaaliin. Aina on lähtijöitä Tallinnan risteilylle tai reittimatkalle Tukholmaan.

Mutta muuallekin voi suunnata. Esimerkiksi Karibian risteily tai Välimeren risteily saattaa kiinnostaa, jos haluaa tehdä vähän pidempää reissua. Toisaalta lyhyemmän laivareissun sen sijaan voi heittää vaikka piknik-risteilyn merkeissä, jollaisella voit pyörähtää yhden päivän aikana.

Ja onhan niitä kotimaassakin kaikenlaisia risteilyjä, sisävesilaivoilla. Esimerkiksi Savonlinnasta pääset Saimaa-risteilylle ja kesäisin voit matkustaa laivalla Lahdesta Jyväskylään. 

Mutta totuus on, että suosituimmat risteilyt ovat Helsingistä Tallinnaan tai Tukholmaan ja Maarianhaminaan Ahvenanmaalle.

Kylpylälomat

Kylpylät tarjoavat oivallisen tilaisuuden arjesta irtautumiseen esimerkiksi viikonloppuloman aikana. Kylpylöitä sijaitsee useissa kunniassa ja rentoutumaan voi pyrähtää esimerkiksi Ruissalon tai Naantalin kylpylään.

Kylpyläloman aikana voi nauttia erilaisista

  • hieronnoista
  • kasvohoidoista
  • mutakylvyistä
  • rentouttavista löylyistä
  • porekylvyistä
  • buffet-aamiaisesta tai brunssista
  • maittavista gourmet-annoksista.

Kylpylävisiitti on erinomainen lahjaidea esimerkiksi merkkipäiväänsä viettävälle tai tuoreelle avioparille.

Kylpylässä riittää tekemistä kaiken ikäisille vieraille, joten kylpyläloma sopii hyvin myös lapsiperheen kesälomasuunnitelmiin. Ja mikäpä estäisi viettämästä joulua kylpylässä notkuvien herkkupöytien äärellä, ilman turhaa jouluvalmistelustressiä!

Matkatoimistot

Vaikka omatoimimatkailu ja matkan varaaminen netistä itsenäisesti ovat tulleet helpommaksi, on palvelua haluaville edelleen tarjolla ihan perinteisiä matkatoimistoja, kuten Aurinkomatkat, Tjäreborg ja Tui, jonka vanha kansa muistaa paremmin nimellä Finnmatkat.

Matkatoimistot Suomessa kärsivät luonnollisesti koronapandemiasta todella paljon, mutta esimerkiksi edellä mainitut suomalaiset matkatoimistot ovat vielä kuitenkin voimissaan. 

Matkatoimiston kautta matkan tilaamisessa on se hyvä puoli, että ei tarvitse itse miettiä sen suuremmin mitään. Lennot, hotellit ja lentokenttäkuljetukset tulevat yleensä kaikki samassa paketissa, joten sinun tehtäväksesi jää lähinnä matkan alkamisen odottaminen ja sen jälkeen ylenpalttinen nautiskelu!

Kotimaan matkailu

Kun koronapandemia sulki rajat, oli yksi osa-alue, joka koki melkoisen renessanssin. Se oli nimittäin kotimaan matkailu. Koska muuallekaan ei päässyt, ja jotain piti lomalla tehdä, suomalaiset suuntasivat tutkimaan oman maansa tarjontaa.

Ja paljonhan täältä meidän omastakin maasta löytyy! Kotimaan matkailu on ehkä ollut vähän aliarvostettua viime vuosikymmeninä, mutta nyt se on noussut uuteen kukoistukseen. 

Aiemmin kotimaan matkailu on ollut lähinnä talviajan hupia, kun on vietetty pitkiä viikonloppuja tai hiihtolomia Lapin hiihtokeskuksissa tai etelämpänäkin esimerkiksi Tahkolla tai Himoksella. Vuokramökkejä pitkin ja poikin Suomea löydät näppärästi maamme laajimmasta vuokramökkipalvelusta Lomarenkaasta.

Nykyisin näihin – ja moniin muihin – paikkoihin suunnataan ihan kaikkina neljän vuodenaikana.

Golfmatkat

Siinä missä kotimaan matkailu nosti päätään pandemian aikana ja sen jälkeenkin, on myös yksi laji saanut valtavasti uusia harrastajia – ja se on golf.

Tämä entinen herraskansan laji on laajentunut niin, että myös monista tuulipukuosaston ulkoiluvarastoista löytyy nykyisin goflbägi ja muu asianmukainen varustus. 

Kotimaan golfmatkoja  tehdään entistä enemmän suosittuihin golfkeskuksiin, Esimerkiksi palkittu Vanajanlinna Golf & Country Club kerää keväästä syksyyn paljon väkeä. Myös Tahko Golf, Linna Golf ja Ahvenanmaan Åland’s Golf Klubb ovat suuressa suosiossa.

Golfmatkoja ulkomaille voit tehdä talvisin edullisesti esimerkiksi Thaimaahan, Espanjan aurinkorannikolle tai vaikka Kanariansaarille. Golfmatkakohteita on paljon, ja palvelu pelaa. Kunhan muistat itse sen paljon puhutun golfetiketin!

Usein kysytyt kysymykset

Netin matkailusivustot paikkaavat perinteisten matkatoimistojen jättämää koloa. Nyt jokainen voi halutessaan varata täysin omatoimisesti matkansa netissä, mutta apuakin on toki saatavilla.

Netin matkailusivustot myyvät palveluja laidasta laitaan: tarjolla on lomamökkien vuokrausta, kylpylälomia, hotellipaketteja, lentoja, risteilyjä, vaellusmatkoja ja kaukomatkoja.

Itselleen entuudestaan tuntemattoman sivuston nimi on syytä syöttää hakukenttään palvelun luotettavuuden arvioimiseksi. Tyytyväiset asiakaspalautteet ja Trustpilot-arviot ovat aina plussaa.

Netin matkailusivustoilla maksaminen tapahtuu joko verkkopankissa tai luottokortilla. Joillakin sivustoilla käytössä on välityspalveluja, kuten Klarna , Trustly tai PayPal.

Myös matkailusivustoilla kannattaa tutustua huolellisesti peruutusehtoihin ja siihen, millaista palvelua on ostamassa.
This site uses cookies to enhance user experience.