Matkapojat-arvostelu

Matkapojat logo

Matkapojat-verkkopalvelun kautta voi tilata lukemattoman määrän erilaisia matkoja, jotka voivat suuntautua naapuripitäjään tai maapallon toiselle puolelle. Matkailit sitten yksin, kaksin tai ryhmässä, Matkapojat tarjoaa valtavan määrän vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja budjettiin. Täyden palvelun matkatoimisto, josta löytyy taatusti jokaiselle jotakin.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

97% Kokonaisarvio

Matkapojat: Plussat ja miinukset

+Lukeutuu Suomen suurimpiin
+Matkoja yli 40 vuoden kokemuksella
-Yksilöllisimpien matkojen suunnittelu voi olla haasteellista

Matkapojat – Suomalainen matkailupalvelu kaikkiin makuihin

Matkanjärjestäjä Matkapojat on toiminut alalla jo yli 40 vuotta ja siitä on kasvanut yksi suurimmista suomalaisista matkanjärjestäjistä. Matkapojat keskittyvät pääasiassa lähialuematkoihin sekä laivamatkoihin ja tekevät tiivistä yhteistyötä mm. Tallink Siljan ja Viking Linen kanssa.

Matkapojat tarjoaa laajan kattauksen erilaisia matkoja, joissa kaikki on suunniteltu valmiiksi eikä asiakkaan tarvitse kuin nauttia elämyksistä. Luotettavana ja turvallisena toimijana tunnetuksi tullut Matkapojat onkin räätälöinyt tarjontansa erityisesti suomalaiseen makuun eikä ohjelman tai matkanjärjestelyjen osalta tarvitse pettyä.

Matkapojat kokemukset

Matkapoikien palvelun vahvuus on sen helppous, sillä asiakkaana ei tarvitse kantaa huolta mistään järjestelyistä. Haittapuolena on tietenkin valinnanvapauden puute, mutta matkojen sisältöihin tutustumalla löytää yleensä helposti haluamansa kohteen ja sopivan ohjelman. Pakettimatkat ovat omatoimimatkoihin verrattuna kalliita, mutta stressin vähentäminen on usein sen arvoista. Matkapoikien matkat ovat hyvin suunniteltuja eikä ohjelmaa ole liikaa, vaan juuri sopivasti. Vapaata aikaakin kohteessa yleensä riittää reilusti.

Verkkopalvelun käyttö on helppoa, jos tietää mistä pitää ja minkälaista matkaa on etsimässä. Valikoima on melko kattava ja moniin makuihin löytyy eri vaihtoehtoja. Matkoihin kannattaakin tutustua huolella, sillä vaihtoehtoja on runsaasti ja teematkin vaihtelevat. Itse matkan varaaminen käy helposti ja tilaus- ja maksuprosessi on sujuvaa. Yhteydenpito onnistuu helposti eikä palvelussa ole moitteen sijaa.

Matkapojat tuotevalikoima

Matkapoikien tuotevalikoima kattaa risteilyt, kaupunkilomat, kiertomatkat, kaukomatkat, kotimaan matkat, rantalomat, erikoismatkat sekä ryhmämatkat. Lisäksi erillisenä palveluna Matkapojat tarjoaa kokousmatkoja yrityksille. Kaikki tuotekategoriat on myös jaoteltu tarkempiin alakategorioihin teemojen tai alueiden mukaisesti, joten valikoimasta on helppo löytää haluamansa – jos tietää mitä etsii.

Risteilyt

Matkapoikien palveluihin kuuluu valtava määrä erilaisia risteilyjä, joita voi selailla joko lähtösatamien, kohteiden tai tyyppien mukaan. Tarjolla on teemaristeilyjä, bileristeilyjä, elämysristeilyjä sekä tietenkin tavallisimmat risteilyt esimerkiksi Helsingistä Tallinnaan tai Turusta Tukholmaan.

Kaupunkilomat

Matkapoikien kaupunkilomat keskittyvät Eurooppaan ja Pohjoismaihin. Tarjolla on paljon teemoihin, kuten joulutoriin liittyviä kohteita sekä myös klassikot, kuten Lontoo, Dublin ja Berliini. Kaupunkilomiin liittyy yleensä paljon ohjelmaa lomakohteessa.

Kiertomatkat ja kaukomatkat

Kiertomatkat käsittävät usein monta kohdetta kerrallaan ja kattavat laajempia alueita kuin muiden kategorioiden kohteet. Kiertomatkojen teemat vaihtelevat, mutta tarjolla ovat esimerkiksi makuvaellus Piemontessa ja Alppien postikorttimaisemat. Matkapojat on järjestänyt kaiken valmiiksi ja kiertomatkalle voikin lähteä avoimin mielin ilman turhaa stressiä. Kaukomatkoissa suuntana on Vietnam, Japani, Etelä-Korea, Kambodzha tai Laos sekä Kuuba. Myös kaukomatkoilla ohjelmaa on järjestetty ja asiakkaan vastuulle jää vain lomasta nauttiminen.

Kotimaa

Kotimaan matkat käsittävät kaikki Suomessa tehtävät Matkapoikien matkat, niin lähelle kuin kauas. Tarjontaan kuuluvat teatterimatkat, kulttuuri- ja musiikkimatkat sekä esimerkiksi kaamosmatka Lappiin.

Rantalomat

Matkapoikien rantalomakohteisiin kuuluvat kaikki suosituimmat Euroopan kohteet: Rodos, Costa del Sol ja Kanarian saaret. Tarjontaan kuuluvat sekä matkapaketit että lennot tai majoitukset, ja valinnanvaraa riittää. Matkan helpottamiseksi Matkapojat huolehtivat kuljetuksista ja suomenkielisten oppaiden palveluista.

Erikoismatkat ja ryhmät

Erikoismatkoja on tarjolla vaihtelevasti ja niihin kuuluvat esimerkiksi urheilumatkat eri tapahtumiin liittyen. Lisäksi Matkapojat järjestävät yhteistyökumppaneidensa kanssa matkoja, jotka löytyvät erikoismatkojen kategoriasta. Ryhmille on vielä varattu oma osionsa, josta löytyy huima määrä ryhmille suunniteltuja matkapaketteja lähinnä kotimaassa mutta myös Virossa ja Ruotsissa.

Matkapojat hinnat

Matkapoikien hintakategoriat vaihtelevat suuresti ja koska kyseessä on täyden palvelun matkatoimisto, hinnat ovat yleensä korkeammat kuin omatoimimatkailijalla. Matkapojat kuitenkin järjestää lähes kaiken kaiken, joten hieman lisää maksamalla pääsee monesta vaivasta ja voi nauttia lomasta täysin rinnoin.      

Matkapojat ale

Matkapoikien alennusmyynnit vaihtelevat ja alennuksista pääsee parhaiten jyvälle tilaamalla uutiskirjeen. Erikoisalennukset ja kampanjat näkyvät yleensä myös verkkosivujen etusivulla.

Matkapojat maksutavat

Matkapoikien verkkokaupassa voi maksaa seuraavien pankkien verkkopankkitunnuksilla:

·   Nordea

·   Osuuspankki

·   Danske Bank

·   Tapiola

·   Aktia

·   Nooa

·   Paikallisosuuspankit

·   Säästöpankit

·   Handelsbanken

·   Ålandsbanken

Lisäksi käytössä ovat luottokorttimaksut: Visa, Mastercard, Eurocard sekä lasku Walley-palvelun kautta.

Matkapojat varauksen peruuttaminen

Varauksen peruuttamisen ja muuttamisen ehdot vaihtelevat ja riippuvat matkakohteesta sekä matkan tyypistä. Tarkemmat ehdot löytyvät kunkin matkan esitteestä verkkosivuilta:

1. Valitse haluamasi matka ylävalikon vaihtoehdoista

2. Valitse matkasivulta kohta ”Tärkeää tietää”

3. Avaa matkan PDF-esite, joka on yleensä ylimmäisenä listassa

Matkapojat kanta-asiakasohjelma

Matkapoikien kanta-asiakasohjelmaa vastaa uutiskirje, jonka tilaamalla saa räätälöityjä tarjouksia mielenkiinnon kohteiden mukaan. Uutiskirjeen voi valita koskevan yksittäismatkustajia, pariskuntia ja pienryhmiä tai vähintään 10 hengen ryhmiä, ryhmäkerääjiä ja yrityksiä.

Matkapojat asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Matkapoikien asiakas- ja myyntipalveluun saa yhteyden joko puhelimitse numerossa 0102323200 tai sähköpostilla osoitteessa myyntipalvelu (at) matkapojat.fi. Lisäksi matkavarausmuutoksia voi tehdä erillisistä puhelinnumerosta, joka löytyy verkkosivujen alavalikon kohdasta ”Yhteystiedot”. Samoin ryhmä-, kokous- ja tapahtumamatkoja koskien sähköpostia voi lähettää osoitteeseen ryhmat (at) matkapojat.fi. Lento- ja liikematkoissa puolestaan osoitteeseen lennot (at) matkapojat.fi.

Matkapojat risut ja ruusut

Ruusut:

  • selkeät kohdekuvaukset
  • järjestetyt ohjelmat ja kattavat tiedot kaikista kohteista
  • helppo nähdä mitä hintaan kuuluu ja mitä ei
  • tarjolla myös lisämaksullisia palveluita
  • valikoima on erittäin laaja monenlaiseen matkailuun.

Risut:

  • ei kovinkaan monipuolisesti räätälöitävissä olevia matkoja
  • hieman kömpelö matkahaku
  • kaikkia kohteita ei tahdo saada millään selattaviksi.

Matkapojat yhteenveto

Matkapojat tarjoaa mainion matkailupalvelun kaikkiin makuihin, sillä valikoimaa riittää aina kaupunkilomista patikkamatkoihin ja lähimatkailusta maailman ympäri matkalle. Hintataso on täyden palvelun matkatoimistolle kohtalainen ja ohjelmaa on suunniteltu tarkoin.

Matkajärjestelyt sujuvat helposti eikä lomamatkoista tai kokousmatkoista tarvitse ottaa turhaa stressiä. Verkkopalvelun tietopaketit matkoista ovat kattavat ja Matkapoikien kanssa voikin huoletta lähteä pidemmällekin retkelle.

Usein kysytyt kysymykset

Matkakohteesta riippuen koko matka maksetaan heti tai vaihtoehtoisesti maksetaan ennakkomaksu. Kohdekohtaiset tiedot löytyvät matkan infosivun kohdasta ”Tärkeää tietää”.

Varausvaiheessa tarvitaan varaajan osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite varausvahvistusta varten. Lisäksi vaaditaan kunkin matkustajan nimi, syntymäaika ja kansalaisuus.

Jos varauksessa havaitaan virhe, on otettava välittömästi yhteyttä myyntipalvelu (at) matkapojat.fi

Mahdolliset lisätiedot ja erityistoiveet tulee ilmoittaa Matkapojille erikseen joko myyntipalvelussa tai sähköpostitse.

Varausvahvistus, loppulasku ja osanottajatodistus lähetetään sähköpostiin, kun varaus on onnistunut.
This site uses cookies to enhance user experience.