Hyvinvointipalvelut netistä

Netti tarjoaa valtavan määrän kylpylöitä, wellness-keskuksia, kosmetologeja, kuntosaleja ja kaikkea muuta ihmisen hyvinvointiin ja kauneuteen liittyvää. Arvostelemme nämä ja kerromme niistä kokemuksiamme.

Naantalin kylpylä logo

1. Naantalin kylpylä

99%
Tyylikäs ja ylellinen lomakeskus koko perheelle.
Ruissalon kylpylä logo

2. Ruissalon kylpylä

98%
Kohtuuhintaisia elämyksiä ja meritunnelmaa Turussa.

Hyvinvointibisnes kukoistaa – hemmottelu auttaa jaksamaan arjessa

Hyvinvointibisnes voi hyvin ja kukoistaa. Wellness-keskuksia, kuntosaleja, joogasaleja ja yksityisiä kylpylöitä löytyy nykyisin lähes jokaisesta kaupunginosasta. Terveys ja hyvinvointi ovat tulleet mukaan lähes kaikille elämänaloille, ja tietysti nämä kaikki palvelut löytyvät myös netistä. 

Voit ostaa erilaisille saleille esimerkiksi jäsenyyksiä, varata tutustumiskäyntejä tai hankkia vaikkapa kymmenen kerran sarjalippuja. Lisäksi yhtiöt esittelevät palveluitaan kuvien kanssa, jotta tiedät, mitä on tarjolla. 

Käydäänpä siis läpi, mitä kaikkia hyvinvointiin liittyviä palveluita netistä löytyykään.

Wellness

Ensimmäisenä lienee hyvä selventää, mitä on wellness? Kauppatieteiden tohtori Miia Grenman on tutkinut wellness-ilmiötä väitöskirjassaan. Grenmanin mukaan Wellness tähtää elinvoimaisuuden parantamiseen, positiiviseen kehon, mielen ja sielun yhteyden löytämiseen sekä oman optimaalisen potentiaalin saavuttamiseen. Wellnesissä pyritään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tasapainon löytämisen kautta. 

Käytännössä wellness käsittääkin lähes kaiken hyvinvointiin liittyvän. Se voi koostua hyvinvointituotteista, kuten villiyrttikosmetiikasta saunatuoksuihin ja kuntosalijäsenyyksiin. Luonnonkosmetikkaa ja hyvinvointia edistäviä tuotteita myydään esimerkiksi Life-ketjun liikkeissä.

Jooga ja meditaatio

Tuosta yllä mainitusta wellnessistä monille tulee varmastikin ensimmäisenä mieleen juuri jooga ja meditaatio. Näitä palveluita saa jatkuvasti enenevissä määrin. 

Joogaa ja meditaatiota on tarjolla ihan vauvasta vaariin ja kaikentasoisille ja kokoisille. Onpa joku keksinyt jopa viinijoogan!

Joogaa voi harrastaa helposti myös kotonaan, sillä erilaisia joogaoppaita on tarjolla kirjoina, äänikirjoina ja videoina. 

Yleisimpiä joogalajeja ovat astana-, vinyasa-, hatha-, yin-  ja powerjooga. Näistä hidastempoisin on yinjooga ja liikunnallisin  vinyasa- ja powerjooga. Moni suomalainen on innostunut myös bikram- tai saunajoogasta.

Kuntosalit

Kuntosaleja on tarjolla paljon. Paras kuntosali sinulle on tietystikin se, missä viihdyt ja koet olosi mukavaksi. Suurten kuntosaliketjujen, kuten Elixian ja Fressin lisäksi tarjolla on paljon yksityisiä kuntosaleja.

Yksityiset kuntosalit ovat yleensä vähän isojen ketjujen saleja pienempiä, mutta niissä voi saada henkilökohtaisempaa palvelua ja ohjausta. Kuntosalin valinnassa kaikki onkin kiini siitä, mitä itse haluaa ja tarvitsee. Palveluita kannattaa kuitenkin vertailla ennen kuin ryhtyy asiakkaaksi.

Kauneushoitolat

Hyvinvointi-otsikon alla majoittuu paljon erilaisia aloja. Yksi niistä on kauneushoitolat. Kauneushoitolat on käsitetty laajasti aina naisille suunnatuiksi, mutta myös miehet käyvät kauneushoitoloissa.

Kauneushoitolat tarjoavat paljon erilaisia palveluita. Yleisimmät niistä ovat ripset, ihokarvojen poisto, kasvohoidot ja jalkahoidot.

Kauneushoitoloiden palveluihin kuuluvat myös ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteet, joista voit lukea lisää alempaa.

Spa- ja kylpyläpalvelut

Spa-palvelut voidaan käsittää kahdella tapaa. Ne ovat tavallaan yhdistelmä kauneushoitoloita ja kylpylöitä, mutta toisaalta ihan perinteiset uimahalli-kylpylät, kuten Flamingo, Serena ja Peurunka kulkevat myös Spa-otsikon alla.

Spa-sana juontaa juurensa Belgian kuuluisasta kylpyläkaupungista Spasta, josta sen kerrotaan levinneen englannin kieleen ja sitä myöten lopulta myös suomen kieleen. Erään tarinan mukaan Spa tulee latinan sanoista sanitas per aquam, mutta tämän todenmukaisuutta ei tiedettävästi ole pystytty vahvistamaan.

Ehkä voidaankin sanoa, että kaikki spat ovat kylpylöitä, mutta kaikki kylpylät eivät ole spa.

Hieronta

Hierontapalveluita on moneen lähtöön eksoottisista thaihierojista jämeräotteisiin urheiluhierojiin. Näitä palveluita on helppo varata itselleen netistä, ja kartan avulla löydät lähimmän helpottajan läheltä. 

Ajanvaraus netissä toimii hierojien kohdalla erinomaisesti. Tällaisia ajanvarausohjelmia on tähän päivään mennessä kehitetty lukuisia, ja niistä parhaimmat ovat myös yksinkertaisimpia käyttää. 

Ihonhoito ja kosmetiikkaliikkeet

Ihonhoitopalvelut liittyvät oleellisesti yllä mainittuihin kauneushoitoloihin, mutta ihonhoitoon saat myös itse ostettua tuotteita kaupoista. Netistä löytyykin paljon ihonhoitoon erikoistuneita kauppoja, ja myös monet luontaistuotekaupat tarjoavat lukuisia erilaisia ihonhoitotuotteita asiakkailleen.

Kosmetiikkaa tarjoavat muun muassa Kicks, Yves Rocher, Dermosil ja Body Shop.

Oli kyse sitten kasvovedestä, silmänympärysvoiteesta tai ihoöljystä, kaikki tuotteet ovat vain parin klikkauksen päässä.

Eleven, Lyko Nordicfeel, Hajuvesi.fi, Oslo Skin lab ja Life ovat myös kehittäneet viime vuosina verkkokauppojaan niin, että ostosten tekeminen on yhtä juhlaa!

Tatuointi ja lävistys

Suomessa jopa joka viides aikuinen kantaa ihollaan tatuointia. Tämän huomaa myös siitä, että tatuinti- ja lävistysliikkeitä löytyy todella paljon.

Yleisimmät syyt ottaa tatuointi on tutkimuksen mukaan jonkin tärkeän rajapyykin ylittäminen, itsen koristelu, yksilöllisyys, rakkauden tai kiintymyksen ilmaiseminen ja itseilmaisu. 

Suosittuihin tatuointiliikkeisiin voi olla useiden viikkojen, jopa kuukausien jonoja. Tästä syystä onkin hyvä, että liikkeet ovat avanneet nettisivunsa, sillä netin kautta on mahdollista tehdä ajanvarauksia. 

Usein tatuointi ja lävistykset on mahdollista saada samasta liikkeestä.

Apteekit

Apteekkien palvelut ovat erittäin kattavasti netissä, jo nykyisin voit myös saada reseptilääkkeet netistä, kunhan sinulla vain on se resepti lääkäriltä. 

Apteekkarit palvelevat sinua suojatun chat-yhteyden välityksellä, ja voit voit tilata lääkkeet sekä hoitaa resepteihin liittyvät tiedustelut chattaamalla. Lisäksi saat chatin välityksellä tarvittaessa henkilökohtaista lääkeneuvontaa.

Usein kysytyt kysymykset

Spa-sana polveutuu yhden teorian mukaan Belgian kuuluisasta kylpyläkaupungista Spasta, josta sen kerrotaan levinneen levinneen aluksi englantiin ja lopulta myös suomeen. Toisen version mukaan Spa tulee latinan sanoista "sanitas per aquam".

Kylpylät tarjoavat erilaisia virkistys- ja kauneudenhoitopalveluja, kuten kosmetologin suorittamia ihonpuhdistuksia, erilaisia hierontoja ja fysioterapiapalveluita. Kylpylän vetonaula on allasosasto ja tarjolla on yleensä myös laadukkaita majoitus- ja ravintolapalveluja.

Hyvinvointipalveluiksi lasketaan erilaiset liikuntapalvelut, kuten jooga- ja pilatesstudiot, kauneushoidot, kampaamot ja kylpylät.

Käytännössä wellness käsittää lähes kaiken hyvinvointiin liittyvän. Se voi koostua esimerkiksi hyvinvointituotteista, kuten villiyrttikosmetiikasta, saunatuoksuista ja kuntosalijäsenyyksistä.

Netissä on useita verkkokauppoja, joista voi ostaa kosmetiikkaa laidasta laitaan. Tarjolla on niin luonnonkosmetiikkaa, muotitalojen luksusmerkkejä kuin hypoallergeenisia tuotteita.
This site uses cookies to enhance user experience.