Kylpylät

Kun arki alkaa maistua puulta ja mieli kaipaa vaihtelua on pulahdus kylpylään oiva valinta. Kylpylät tarjoavat rentouttavaa ajanvietettä niin vesipedoille kuin erilaisia hierontoja ja hoitoja etsiville, joten mielekästä tekemistä löytyy taatusti koko perheelle.

Naantalin kylpylä logo

Naantalin kylpylä

99%
Tyylikäs ja ylellinen lomakeskus koko perheelle.
Ruissalon kylpylä logo

Ruissalon kylpylä

98%
Kohtuuhintaisia elämyksiä ja meritunnelmaa Turussa.

Miniloma kylpylässä?

Miltäpä kuulostaisi miniloma kylpylässä? Hemmottelua aamusta iltaan hyvässä seurassa – joko yksin, puolison, perheen tai ystävien kanssa. Kylpylässä voi rentoutua esimerkiksi

  • poreissa ja kuohuissa
  • erilaisissa saunoissa
  • hieronnoissa
  • erilaisissa kasvo- tai vartalohoidoissa
  • kampaajalla tai parturissa
  • ravintoloissa
  • laadukkaissa majoitustiloissa.

Kylpylässä parasta on se, että jokainen voi räätälöidä itselleen juuri haluamistaan aineksista koostuvan loman. Monipuolinen Naantalin kylpylä on tarjonnassaan vertaansa vailla ja ympäristö tarjoaa myös oivalliset ulkoilumahdollisuudet. Naantalissa nauttimaan pääsee paitsi useasta ravintolasta, myös monipuolisesta viihdetarjonnasta, hoidoista ja hieronnoista.  

Kylpylän valinta

Kylpylän valintaan vaikuttaa moni seikka. Mikäli kylpylähotellissa haluaa majoittua hiihtoreissun aikana, on kohteeksi valittava hiihtokeskuksen yhteydessä tai liepeillä sijaitseva kohde. Jos tarkoituksena on ainoastaan viettää aikaa kylpylässä, voi kohdetta etsiskellä etäisyyden perusteella. 

Lähinnä kotia sisältävä kylpylä on kätevän välimatkan päässä, eikä matkoihin tuolloin tuhraannu aikaa ja rahaa. Myös se, pääseekö paikalle julkisilla liikennevälineillä vai ei, on tärkeä tekijä etenkin autottoman lomailijan silmissä.

Jos aikaa on useampi päivä ja mukana ripaus seikkailunhalua, voi kylpyläreissuun lähteä kauemmaksikin. Tämä voi tulla myös edulliseksi silloin, jos loman onnistuu saamaan poikkeuksellisen edulliseen hintaan. Tämän vuoksi kylpylälomaa varatessa ei kannata katsoa kieroon myöskään syrjäseudulla tai hieman kauempana sijaitsevnia kohteita.

Myös kylpylöiden palveluvalikoimalla on luonnollisesti väliä. Jos haluaa esimerkiksi juuri tietynlaisen ihonhoidon tai hieronnan, voi vaihtoehtoja olla huomattavasti vähemmän. 

Kylpylät houkuttelevat kaiken ikäisiä

Kylpylä sopii lomanviettopaikaksi nii perheille, pariskunnille kuin isommillekin seurueille. Kylpylään voi kerääntyä esimerkiksi joulunviettoon, jolloin kenenkään ei tarvitse stressata mieltään jouluvalmisteluilla. Kylpylässä voi keskittyä yhdessäoloon ja rentoutumiseen, ja pöytä on aina valmiiksi katettuna.

Pehmeissä tohveleissa ja kylpytakki päällä kylpylän käytäviä tallustellessa arjen murheet vaikuttavat kaukaisilta, eikä mieltään tarvitse vaivata millään turhalla. Hotellihuoneen ylellisessä vuoteessa uni tulee taatusti helposti ja monipuolisen aamiaisen myötä päivä käynnistyy energisissä merkeissä.

Lomasesonkeina kylpylähotelleissa voi olla tarjolla lastenhoitopalvelua, jolloin piltit voi jättää hyvillä mielin hoitoon esimerkiksi kasvohoidon ajaksi. Lapset viihtyvät puolestaan lastenaltaassa tai liukumäessä, joten myös perheen pikkuväki on kylpyläreissusta innoissaan. Onnistuneesta lomasta riittää puhuttavaa pitkäksi aikaa.

Edullisesti kylpylään?

Kylpylälomaa kannattaa suunnitella mahdollisuuksien mukaan hyvissä ajoin etukäteen parhaan mahdollisen hinnan löytämiseksi. Etenkin, jos reissun pystyy ajoittamaan arkipäiville ja koulujen loma-aikojen ulkopuolelle, voi lomalle päästä hyvinkin edulliseen hintaan.

Erilaiset alekupongit ja -koodit ovat tuttuja muun muassa uutiskirjeen tilaajalle, ja se, että kykpylään voi päästä jopa pilkkahintaan, ei ole mikään urbaanilegenda. Vertailu ei ole koskaan pahitteeksi, joten pieni ajallinen investointi voi johtaa useamman satasen säästöihin. 

Kylpylät haasteiden edessä

Kylpylöiden sähkönkulutus on ympäri vuoden melkoisissa lukemissa, sillä altaiden ja toimitilojen lämmitys ei ole ilmaista puuhaa. Vallitseva energiapoliittinen tilanne onkin saanut kylpyläketjut ja yrittäjät viettämään unettomia öitä.

Toiminnan kannattavuus voi olla tulevina kuukausina vielä entistä pahemmin vaakalaudalla, kun koronan kurittama matkailuala on hädin tuskin toipumassa parin viime vuoden mittaisista poikkeusoloista ja niistä koituneesta asiakaskadosta.

Kylpylät kiinnittävät kuitenkin huomiota myös ekologisuuteen. Osin sosiaalisen vastuuntunnon ja yhteisen hyvän nimissä, toisaalta energiansäästösyistä.

Usein kysytyt kysymykset

Kylpylät tarjoavat allas- ja saunapalveluiden ohella erilaisia kauneuden- ja ihonhoitopalveluja, hierontaa, ravintola- ja majoituspalveluja sekä viihdeohjelmaa.

Mikäli kylpylässä ei majoitu, tulee aikuisen maksaa muutaman tunnin käyttöoikeudesta noin 20-30 euroa. Lapset maksavat noin puolet aikuisen hinnasta. Myös erilaisia perhelippupaketteja voi olla saatavilla.

Kylpylään voi saada hyvinkin edullisia majoituspaketteja lomakausien ulkopuolella. Kesäisin ja joulunaikaan hinnat ovat koulujen loma-aikojen mukaisesti korkeammat.

Kyllä. Allasalueella viihtyvät niin lapset kuin vanhemmatkin. Muistathan, että pienten lasten valvonta on kylpylässä ensiarvoisen tärkeää.

Kyllä. Kylpylät ovat äärimmäisen suosittuja lomanviettopaikkojen niin pitkiksi viikonlopuiksi kuin merkkipäivien juhlistamiseksi.
This site uses cookies to enhance user experience.