Hotellit

Kukapa ei nauttisi siitä tunteesta, kun nukahtaa puhtaisiin hotellilakanoihin pitkän, aktiiviteettien täyteisen päivän päätteeksi. Tässä artikkelissa käymme läpi hotellimajoituksen historiaa ja opimme, kuinka halvimman mahdollisen hinnan ja parhaan hinta-laatusuhteen löytäminen onnistuu.

Naantalin kylpylä logo

Naantalin kylpylä

99%
Tyylikäs ja ylellinen lomakeskus koko perheelle.
Ruissalon kylpylä logo

Ruissalon kylpylä

98%
Kohtuuhintaisia elämyksiä ja meritunnelmaa Turussa.

Hotellit perheille

Perhelomalla yhdessä ja samassa huoneessa majoittuu yleensä ongelmitta enintään kaksi aikuista ja kolme lasta. Tätä suuremmissa perheissä käyttöön on otettava joko väliovellinen perhehuone, jossa kaksi huonetta on yhdistettävissä yhdeksi, sviitti tai huoneistohotelli.

Kahden hengen huoneeseen voi useimmiten sijoittaa joko korkeintaan kaksi lisävuodetta ja / tai vuodesohvan ja vauvansängyn. Pienten lasten kanssa matkustettaessa kylpyammeellinen huone on suihkullista huonetta kätevämpi ratkaisu.

Vaikka lapset majoittuisivat ikänsä puolesta ilmaiseksi ja samassa vuoteessa vanhempansa kanssa, tulee pienistä matkalaisista ilmoittaa erikseen. Näin hotelli osaa varata huoneeseen muun muassa riittävän määrän pyyhkeitä.

Hotellit liikematkailijoille

Liikematkailija arvostaa selkeyttä ja keskeistä sijaintia. Työnsä vuoksi matkustava viihtyy yleensä tapaamisten, lounaiden ja illallisten vuoksi huoneessaan vain vähän aikaa, ja silloin pääosassa on useimmiten lepo.

Stereotypisen ajattelun nimissä hotellin palveluista käytetään aamiaisen ja kuntosalin ohella korkeintaan aulabaaria, jossa voi nauttia joko illallista edeltävän aperitiivin tai ruoan jälkeisen yömyssyn. Liikematkailijoille suunnatut hotellit ovat yleensä moderneja ketjuhotelleja, joissa majoittuu toki myös muuta kohderyhmää.

Liikematkailijoille tarkoitetuissa hotelleissa hinnat voivat olla aavistuksen korkeammat, sillä työnsä vuoksi matkustava ei joudu huolehtimaan omista matkakuluistaan.

Hotellit seurueille

Seurueet majoittuvat mielellään hotellissa, jossa koko ryhmän huoneet saa lähekkäin toisiaan. Isomman seurueen sullominen samaan hotelliin voi olla toisinaan haasteellista etenkin sesokiaikoina, kuten pikkujoulujen ja kesälomien tuntumassa.

Varaukset kannattaakin hoitaa kuntoon hyvissä ajoin, mikäli tarkoituksena on matkustaa yli 10 hengen seurueen kanssa. Matkajärjestelyt voi jättää esimerkiksi suomalaiset Matkapojat-matkatoimiston huoleksi.

Hotellit pariskunnille

Romanttinen viikonloppu tekee hyvää pariskunnalle kuin pariskunnalle. Olipa kyse sitten pikkulapsiarjen keskeltä pakenemisesta tai syntymä- tai vuosipäivän vietosta, eivät ylelliset puitteet ja pieni hemmottelu ole pahitteeksi.

Kahdenkeskiseen lomaan voi virittäytyä hankkimalla esimerkiksi Stockmannilta uutta päällepantavaa tai lahjan kumppanille. Ylelliset tuoksut ja kasvohoitotuotteet ovat hyvä valinta sukupuolesta riippumatta. Hotellissa voi rentoutua myös tekemättä mitään, esimerkiksi äänikirjaa kuunnellen.

Etukäteen merkkipäivästä mainitsemalla huoneeseen voi saada pienen tervehdyksen, joka voi olla esimerkiksi kuohuviinipullo, hedelmälautanen tai suklaavalikoima. Mikäli lomansa haluaa viettää lapsivapaassa ympäristössä, on sekin mahdollista. Joissakin majoituspaikoissa tai lomakohteissa esimerkiksi kylpylä tai tietty uima-allas on tarkoitettu ainoastaan aikuisten käyttöön.

Lapsista ei kannata kuitenkaan närkästyä – kukapa meistä ei olisi pitänyt pienenä hieman kovempaa ääntä. Kun lapset totutetaan pienestä pitäen ravintola- ja hotellimatkailuun, kasvaa heistä tiedostavia kuluttajia. Tätä ruokkivat erilaiset myönteiset mielikuvat ja kokemukset.

Kylpylähotellit soveltuvat kaikille

Kylpylässä rentoutuminen ja altaassa lilluminen on kivaa iästä riippumatta. Matkailijoiden suosiossa ovat rityisesti kylpylät, joissa on myös myös muita oheispalveluja, kuten

  • erilaisia ravintoloita
  • viihdetarjontaa ja elävää musiikkia
  • hyvät ulkoilumahdollisuudet
  • kuntosali
  • hieronta- ja hemmotteluhoitoja
  • lapsiparkki.

Luontokohteessa sijaitsevasta kylpylästä on mukava tehdä kävelyretkiä lähiympäristöön, jolloin arjesta irrottautuminen on huomattavasti helpompaa. Raitis ilma parantaa myös unenlaatua, jolloin palautuminen ja akkujen lataaminen sujuu paremmin.

Kylpylässä viihtyy koko perhe, ja esimerkiksi Naantalin kylpylässä ravintolatarjonnassa löytyy taatusti jokaiselle jotakin vauvasta vaariin. Kylpyläreissua varatessa kannattaa silmäillä erikoistarjouksia, sillä hyvässä lykyssä minilomassa voi säästää jopa satoja euroja. Viikonloput ja koulujen loma-ajat ovat yleensä kalleimpia myös kylpylämajoituksen kannalta, mutta muutoin etenkin maanantaista torstaihin voi onnistua nappaamaan huikeita tarjouksia.

Usein kysytyt kysymykset

Hotellit ovat eri kategorioihin kuuluvia majoituspaikkoja, joissa voi yöpyä esimerkiksi loma- tai liikematkan aikana. Hotellimajoitukseen voi sisältyä aamiainen.

Tämä riippuu matkan tarkoituksesta. Matkanjärjestäjän organisoima pakettimatka sisältää myös majoituksen, mutta lisäksi hotellin voi varata joko suoraan hotellista tai hotelliketjun kautta tai hotellien vertailu- ja varaussivustolta.

Suomessa on Tilastokeskuksen (2019) mukaan 682 hotellia.

Samassa huoneessa voi huonetyypistä riippuen majoittua 1-5 henkilöä.

Tämä riippuu täysin hotellista ja valitusta huonetyypistä. Hotelliyön hinta voi vaihdella vajaasta 100 eurosta useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin.
This site uses cookies to enhance user experience.