Suomalaiset matkatoimistot

Muistatko, koska olet viimeksi käynyt matkatomistossa? Vierailusta varsinaiseen kivijalkatoimistoon voi olla tovi jos toinenkin, mutta luultavasti olet asioinut nettimatkatoimistossa huomattavasti vähemmän aikaa sitten. Tässä artikkelissa perehdymme matkatoimistojen saloihin ja siihen, millaisia palveluja nykyisin on ylipäätää saatavilla.

Matkatoimistot Suomessa

Matkatoimistot, joihin astutaan sisään ja joissa asioidaan tietokonetta kiivaasti näpyttelevän virkailijan kanssa, ovat lähes tyystin kadonneet. Matkoja varataan nykyisin etupäässä netissä ja jossain poikkeustilanteissa yhteyttä otetaan puhelimitse esimerkiksi varauskeskukseen tai asiakaspalveluun.

Pääsääntöisesti jokainen etsii parhaita diilejä netissä, mutta tämä ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto. Mikäli haluaa paketin, jonka eteen joku on nähnyt etukäteen vaivaa, kannattaa muistaa esimerkiksi aidosti suomalainen Matkapojat, joka järjestää reissuja laidasta laitaan. Matkapojat vastaa kaikesta, olipa kyseessä sitten

  • kiertomatka
  • etelänloma
  • kaukomatka
  • vaellusloma Alpeilla
  • työpaikan virkistysristeily.

Suomalaiset matkatoimistot vetävät asiakkaita

Aidosti suomalaiset matkatoimistot ovat nykyisin melko harvassa, mutta sellaisiakin toki löytyy. Toisaalta monen suomalaiseltakin kuulostavan nimen takana voi olla kansainvälinen konserni, joten nimestä ei voi vetaa suoria johtopäätöksiä.

Suomalaiset matkatoimistot elivät kukoistuskauttaan muutama vuosikymmen sitten. Sähköisten palveluiden yleistyminen mullisti matkailumarkkinoilta monella tapaa, ja paperisista matkavarausten vahvistuslomakkeista tuli pitkälti historiaa.

Koska suomalainen kääntyy matkatoimiston puoleen?

Matkatoimiston puoleen kääntyminen tulee herkemmin esiin ryhmämatkan varauksen yhteydessä. Kun matkajärjestelyjä tekee isommalle porukalle, esimerkiksi työyhteisölle tai vaikkapa eläkeläisryhmälle, on asioiden hoitaminen hyvä jättää kokonaisuudessaan ammattilaisen käsiin.

Kun yksi yhteyshenkilö pitää kaikkia lankoja käsissään kaikkien osapuolten välillä, on lopputulos yleensä huomattavasti harkitumpi ja parempi. Lisäksi ryhmämatkoihin erikoistunut toimija osaa huomioida seikkoja, joita asiaan vihkiytymätön ei osaisi välttämättä huomioida lainkaan.

Kuinka suomalaiseen matkatoimistoon saa kätevimmin yhteyttä?

Matkatoimiston nimen avulla yhteystiedot saa nykyisin helposti selville vain sekunneissa hakukoneen avulla. Huomioithan, että joihinkin matkatoimistoihin soittaessa sovelletaan palvelunumeromaksua, joten puhelusta voi tulla yllättävän kallis. Ota selvää etukäteen, onko puhelu maksullinen.

Hyvä vaihtoehto on tietenkin lähestyä toimistoa esimerkiksi kyseisen palvelun sivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla. Jos sellaista ei ole, on sähköposti aivan yhtä toimiva ratkaisu. Mikäli matkatoimistolla on oma fyysinen konttorinsa, joka sattuu sijaitsemaan kohtuullisen välimatkan päässä, on paikalla pistäytyminen niin ikään hyvä ajatus.

Usein kysytyt kysymykset

Suomalaisissa matkatoimistoissa tarjotaan erilaisia matkamyyntipalveluja laidasta laitaan. Matkatoimiston kautta hoituvat niin risteilyt, etelänmatkat, vaelluslomat, yritys- ja ryhmämatkat sekä kaukomatkat.

Suomalaisessa matkatoimistossa palvelua saa aina omalla äidinkielellä. Suomalaisyrityksessä asioidessa tietää aina saavansa nimenomaan suomalaiseen makuun räätälöityä palvelua.

Kyllä on. Matkapojat on vuonna 1976 toimintansa aloittanut, tamperelainen perheyritys.

Kyllä voi. Esimerkiksi Matkapojat räätälöi asiakkailleen vaikkapa Lappiin tai saaristoon suuntautuvan reissun.

Helpoin tapa tiedusteluihin on soittaa tai lähettää sähköpostia. Matkan voi varata kätevästi netissä.
This site uses cookies to enhance user experience.