Lomamökit

Suomalaisen mieli halajaa toisinaan keskelle luontoa, pois kaupungin hälinästä ja naapureiden katseiden alta. Tuolloin ratkaisuna on mökille erakoituminen. Lomamökit, joita on saatavilla myös muutaman päivän tai viikon mittaiseen vuokrauskäyttöön, toimivat erinomaisena ratkaisuna niille, joilla ei ole käytössään omaa kesämökkiä.

Lomarengas logo

Lomarengas

97%
Vuokramökkejä ympäri Suomen jokaiseen makuun ja budjettiin.

Suomalainen kaipaa mökille

Suomalaiset ovat tunnetusti luonnonhelmassa viihtyvä kansa ja koronavuodet kasvattivat mökkeilyn suosiota entisestään. Mökkikauppa kävi kuumempana kuin vuosikymmeniin ja myös moni urbaaniksi anti-mökkeilijöiksi itsensä mieltänyt alkoi omaksi yllätyksekseen silmäillä vaivihkaa mökkien vuokraus- ja myyntisivustoja.

Vuokramökit tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ilman huolta huomisesta. Halutessaan mökin siivouksen voi hoitaa maksulla, jolloin ennen kotiinlähtöä ei tarvitse kuurata ja ottaa pois käyttämiään lakanoita. Siivous maksaa yleensä muutaman kympin lisää, mutta se on lomafiiliksen säilyttämisestä pieni korvaus.

Lomarengas vuokraa hyvänmielen lomamajoitusta

Lomarengas on kenties Suomen tunnetuin vuokramökkejä, huviloita ja loma-asuntoja välittävä palvelu. Kerrottakoon, että

  • yrityksen listoilla on noin 3 900 kohdetta ympäri Suomen
  • Lomarenkaan kautta vuokratessa sopimukseen sisältyy aina kuluttajasuoja ja If-peruutusturvavakuutus.
  • katastrofin ainekset eivät ole näin ollen käsillä, vaikka lomasuunnitelmiin tulisi syystä tai toisesta viime hetken muutos. 

Lomarengas kehottaa aina kääntymään reippaasti mökin omistajan puoleen, mikäli kohteessa ilmenee puutteita tai korjaustarvetta. Asia saadaan useimmiten hoidettua saman tien kuntoon. 

Mikäli asia ei etene toivotulla tavalla, voi yhteyttä ottaa Lomarenkaan toimistoon numerossa 0306 502 502. Palvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.30-17 ja lauantaisin klo 10-18. Puheluista peritään palvelunumero maksu, joka on 8,28 snt/puh + 3,2 snt/min. m. 19,2 snt/min. 

Ongelmatilanteissa voit soittaa myös Lomarenkaan toimistoon puh. 0306 502 502 arkisin ma-pe 8.30-17 ja lauantaisin klo 10-18 (puhelujen hinnat p. 8,28 snt/puh + 3,2 snt/min. m. 19,2 snt/min).

Lomarenkaan päivystys on lisäksi avoinna jokaisessa varausvahvistuksessa mainittuina ajankohtina. Päivystykseen saa yhteyden numerossa 0400 425 739. Ennen puhelimeen tarttumista viereen on hyvä varata joko majoituskohteen numero tai varaustunnus.

Kaikkien mökin vuokrausta tarjoavien toimijoiden kohdalla tilanne ei ole yhtä ruusuinen. Seuraavaksi käymme lyhyesti läpi, millaisia seikkoja vuokramökkiin majoittuvan tulee huomioida.

Lomamökin vuokraamiseen liittyvät riskit

Lomamökkiä vuokratessa törmää samaan ongelmaan kuin hotellihuonetta varatessa. On mahdotonta tietää etukäteen, vastaako paikka omia odotuksia. Sivustoilla näkyvät kuvat voivat olla vanhoja tai epätarkkoja, ja paikan päälle saavuttua siisteys voi jättää toivomisen varaa.

Myös mökkiä vuokratessa kannattaakin kiinnittää huomiota aiempien vuokraajien ja majoittujien arvioihin ja kommentteihin. Mikäli paikalla on huomattavasti positiivista palautetta, on kokemus todennäköisesti hyvä tälläkin kertaa.

Uusien kohteiden, joista ei ole annettu vielä arviota, kohdalla tilanne on tietenkin hankalampi. Mökkejä vuokraavat useimmiten yksityishenkilöt, joten valvonta ja varustelutason kartoittaminen on monimutkaisempi juttu. Siivouksen kanssa voi olla vähän niin ja näin, ja konflikteja ja väärinkäsityksiä voi syntyä helpommin. Myös se, kuinka nopeasti mahdollisia puutteita päästään korjaamaan, on tapauskohtaista.

Kenen kanssa mökin voi vuokrata?

Moni vuokraa mökin perheensä kanssa. Vuokramökit ovat suosittuja myös esimerkiksi kaveriporukoiden hiihtolomareissuja varten. Isompi seurue voi vuokrata samalta alueelta useamman mökin, jolloin majoittuminen on sujuvampaa. Joissakin kohteissa päämökin lisäksi voi olla esimerkiksi erillinen saunarakennus, jonka yhteydessä voi olla saunakammari vuoteineen. 

Kohdekuvaukset varustelutasoineen kannattaa lukea huolellisesti, ettei esimerkiksi kalastaminen tai uinti jää pelkäksi haaveeksi kohteeseen saapumisen jälkeen. Mikäli vuokrattu mökki osoittautuu helmeksi, kannattaa se pitää ehdottomasti mielessä seuraavia reissuja varten.

Usein kysytyt kysymykset

Mökin vuokraaminen kannattaa silloin, kun omaa mökkiä ei ole, mutta kaipaa rentoa lomailua luonnon helmassa omassa rauhassa.

Mökin vuokraaminen alan tunnetuimpiin lukeutuvan Lomarenkaan kanssa on ehdottoman turvallista. Kuluttajan oikeus- ja vakuutusturvasta pidetään huolta myös silloin, kun varaus on peruttava.

Pelkästään Lomarenkaan mökkitarjontaan kuuluu yli 3 900 kohdetta.

Kuumimmat lomasesongit vetävät myös vuokramökkien hinnat pilviin. Edullisinta mökin vuokraus on lomakausien ulkopuolella.

Ei edellytä. Moni kohde sijaitsee suhteellisen lähellä asutusta, joten paikan päälle voi tulla tarvittaessa vaikka taksilla.
This site uses cookies to enhance user experience.