Finlayson

Finlayson logo

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

98% Kokonaisarvio

Finlayson: Plussat ja miinukset

+Laadukasta suomalaista designia
+Erinomainen asiakaspalvelu
+Loistavia, useamman kymmenen prosentin tarjouksia
-Suorastaan liikaa valinnanvaraa

Finlayson – Ajatonta laatua kaikkiin tekstiilitarpeisiin

Finlaysonin historia ulottuu aina vuoteen 1820, kun skotlantilainen insinööri James Finlayson perusti alun perin karstaus- ja kehruukoneita valmistavan tehtaan Tampereelle. Puuvillatehtaaksi konepaja muutettiin vuonna 1828 ja siitä kasvoi Pohjoismaiden suurin tehdas aina 1850-luvulta 1920-luvulle saakka. Yhtiön omistajuus on vaihdellut vuosien saatossa, mutta tällä hetkellä Finlayson on jälleen suomalaisomistuksessa.

Finlayson tarjoaa asiakkailleen laadukkaita, kestäviä ja hillityn elegantteja tekstiilejä niin sisustamiseen kuin vaatetukseen. Finlaysonin suunnittelemat tuotteet kantavat Design from Finland -merkkiä, joka kertoo kotimaisesta suunnittelusta. Vaikka tuotteet on suunniteltu Suomessa, valmistetaan niistä suurin osa nykyisin muualla EU:n alueella.

Finlaysonin tuotevalikoima on kattava, mutta ei kuitenkaan liian laaja – valinnanvaraa on juuri sopivasti. Verkkokauppa on selkeä ja loogisesti kategorisoidut tuotteet on helppo löytää. Rajoitettu valikoima vaihtuu ajoittain ja poistuvat tuotteet löytyvät usein alennuksella outlet-myymälästä, myös verkkokaupassa.

Kokemuksia Finlaysonista

Finlaysonin brändi on vahva ja perinteinen, eikä syyttä. Tuotteita ovat mahdollisesti käyttäneet jo useammat sukupolvet ja suomalainen suunnittelu sopii vähemmän yllättäen loistavasti suomalaiseen juuri makuun. Mallistot ovat usein hillittyjä, mutta joukosta löytyy räväkämpiäkin ikonisia vaihtoehtoja. Näihin lukeutuvat muun muassa Tom of Finland -tekstiilit ja rakastetut Herra Hakkarainen -tuotteet. Ja kukapa ei tuntisi Elefantti-kuosia?

Tuotteissa käytettävät materiaalit ovat kestäviä ja laadukkaita eikä ole lainkaan liioiteltua sanoa, että Finlaysonin tuotteet kestävät isältä pojalle. Sisustustekstiileistä löytyy helposti koko kodin kattavat mallistot ja samaa tyyliä voi käyttää jokaisessa huoneessa. Vaatevaihtoehtoja on runsaasti tarjolla aina vauvasta vaariin.

Verkkokaupan käyttäminen ja tuotteiden tilaaminen on erittäin helppoa ja vaivatonta. Tuotekategorioiden alta löytyvät loogiset alakategoriat ja kaikkia kategorian tuotteita voi myös selailla, jos ei ole aivan varma mitä on etsimässä.

Tuotesivut on suunniteltu esimerkillisesti: tuotetiedot, tuotteen alkuperä, materiaali- ja hoito-ohjeet, sertifikaatit ja myymäläsaatavuus sekä arvostelut löytyvät jokaisen tuotteen sivulta. Tilaaminen käy käden käänteessä ja toimitus on yleensä erittäin nopea. Outlet-verkkokaupan puolelta voi tehdä todellisia löytöjä, kun poistuvat mallistot myydään varastosta merkittävällä alennuksella.

Finlaysonin tuotevalikoima

Finlaysonin tuotteet ovat Suomessa suunniteltuja, laadukkaitta ja ajattomia. Tuoteperheeseen kuuluvat kaikki kodin tekstiilit pyyhkeistä ja lakanoista verhoihin ja mattoihin sekä perusvaatetus. Vaihtuvat mallistot takaavat sen, että uutuustuotteita löytyy jatkuvasti.

Kodin tekstiilit

Kodin tekstiilit ovat Finlaysonin leipälaji ja tuotekategorioita onkin kattavasti jokaiseen lähtöön. Kodin tekstiilit ovat verkkokaupassa jaettu kolmeen kategoriaan: makuuhuone, kylpyhuone ja keittiö.

Kaikista näistä löytyy lukuisia alakategorioita, mutta selata voi myös kaikkia tuotteita. Tekstiilien suunnittelu on suomalaista ja laatu ensiluokkaista, oli kyseessä sitten pussilakana tai pyyhe. Valikoima kattaa kaiken tarvittavan vaativaankin makuun.

Sisustus

Sisustustekstiileiksi Finlaysonin verkkokaupassa lasketaan

 • matot
 • verhot
 • sisustuskorit
 • torkkupeitot
 • koristetyynyt ja tyynynpääliset.

Edellä mainittuihin sisältyvät toisin sanoen kaikki sellaiset tuotteet, jotka eivät sovi ainoastaan jonkin yksittäisen huoneen kategoriaan.

Kuten muissakin tekstiileissä, myös sisustustekstiileissä laatu ja design kulkevat käsi kädessä. Ajattomat kuosit ja hillityt värit ovat yleensä Finlaysonin tavaramerkkejä – ja näin on myös sisustustekstiilien kohdalla.

Vaatteet

Finlayson ei ole kovinkaan tunnettu vaatteistaan, mutta mallistoista löytyvät oleellisimmat naisille, miehille ja lapsille. Uudempana tuttavuutena Finlayson on yritysoston kautta hankkinut Aino&Reino-tohvelit valikoimiinsa. Äskettäin lanseeratun Arkismi-sarjan vaatteet on kategorisoitu selkeästi ja valikoima on yllättävän suuri. Tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja ja niin naisille, miehille kuin lapsillekin.

Finlayson hinnat

Verratessa muihin tekstiilien ja vaatetuksen verkkokauppoihin, Finlayson on monin paikoin keskimääräistä halvempi. Tuotteiden hintahaitari on laaja, mutta suomalaista designia löytää harvoin yhtä kustannustehokkaasti kuin Finlaysonin verkkokaupasta. Erillisessä outlet-verkkokaupassa tuotteiden hintoja on leikattu entisestään ja alennukset voivat olla jopa 60 %.

Finlayson ale

Finlaysonin verkkokaupasta löytyy usein jo valmiiksi alennettuun hintaan myytäviä tuotteita, mutta outlet-verkkokauppa tarjoaa vieläkin suurempia alennuksia ja poistomyyntituotteita. Finlaysonin klubiin liittymällä saa sekä kerta-alennuksen että tiedon tulevista tarjouksista.

Finlayson maksutavat

Finlaysoinin verkkokaupassa voit maksaa luottokorteilla Visa, MasterCard ja Amex sekä suomalaisilla verkkopankeilla. Lisäksi nopea maksaminen käy myös PayPalin kautta, MobilePaylla, Pivolla tai Klarnan tarjoamalla sopimuslaskulla.

Finlayson toimitusajat

Tuotteiden toimitusaika on yleensä ripeä ja tilauksesta kotiovelle kuluu 1-4 päivää. Tilaus voidaan toimittaa myös postin noutopisteeseen tai Budbeen pakettiautomaattiin. Ruuhkaisina aikoina toimitusajat voivat venyä 3-10 päivään, mutta Finlayson pyrkii ilmoittamaan tästä asiakkaalle. Finlaysoinin lähettämät tuotteet säilytetään pakettiautomaateissa tai noutopisteissä seitsemän päivää.

Finlayson tuotteen palautus

Käyttämättömät tuotteet voi palauttaa 30 vuorokauden sisällä tilauksesta. Tuote tulee olla alkuperäisessä pakkauksessa, niiden tulee olla ehjiä, pesemättömiä ja käyttämättömiä. Hygieniatuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Tuotteet voi palauttaa Postin palautuslomakkeen ja palautustarran avulla. Budbee-noudon voi tilata ilman lomaketta tai tarraa. Tuotteet voidaan myös palauttaa mihin tahansa myymälään.

Finlayson kanta-asiakasohjelma

Kanta-asiakasohjelma F-klubiin liittyminen on ilmaista ja etuina ovat muun muassa 20 % alennus seuraavasta normaalihintaisesta ostoksesta, kuukausittain vaihtuvia etuja, kutsuja kanta-asiakastapahtumiin, tietoa uutuuksista ja kampanjoista sekä sujuvampi verkkokauppa-asiointi tallennettujen tietojen ja ostoshistorian ansiosta.

Finlayson asiakaspalvelu

Osaavaa ja auttavaista asiakaspalvelua saa kaikissa Finlayson-myymälöissä, ja yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu (at) finlayson.fi tai nettisivujen yhteydenottolomakkeella.

Finlayson yhteystiedot

Finlaysoniin voi ottaa yhteyttä asiakaspalvelun kautta sähköpostilla asiakaspalvelu (at) finlayson.fi tai nettisivujen yhteydenottolomakkeella. Myymälöitä on eri puolella Suomea ja niiden sijainnit sekä aukioloajat löytyvät parhaiten verkkosivujen oikeassa yläkulmassa sijaitsevasta ”myymälät”-linkistä.

Finlayson risut ja ruusut

Ruusut:

 • suomalainen, ajaton design
 • materiaalien laatu on ensiluokkaista ja kestävää
 • mallistot kattavat kaiken kodin sisustamisen
 • verkkokauppa toimii erinomaisesti ja tuotesivut ovat selkeät ja informatiiviset.
 • tilaus ja toimitus käyvät nopeasti
 • todella kilpailukykyiset hinnat moniin vastaaviin kauppoihin verrattuna.

Risut:

 • joissain tuotekategorioissa varsin rajalliset valikoimat
 • design voi olla on räväkkyyttä kaipaavalle hieman tylsä ja väritön. 

Finlayson yhteenveto

Finlayson tarjoaa kaikki kodintekstiilit vaativaan suomalaiseen makuun, laadusta ja materiaaleista tinkimättä. Kestävyys ja ajattomuus ovat Finlaysonin valttikortteja, ja design on hillittyä sekä eleganttia. Suuret printit miellyttävät suomalaista asiakaskuntaa.

Verkkokaupan hintataso on verrattain edullinen ja löytöjä voi tehdä outlet-myymästä. Kivijalkaliikkeitä löytyy ympäri Suomen ja asiakaspalvelu on ensiluokkaista. Tuotteiden tilaaminen verkkokaupasta on nopeaa ja sujuvaa eikä toimituksessa ole moitteen sijaa.

Usein kysytyt kysymykset

Tilauksen sisältöön ei voi enää tehdä muutoksia, kun se on lähetetty. Voit kuitenkin ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, jolloin tilauksen peruutus voi vielä onnistua. Tilatut tuotteet voit palauttaa palautusohjeen mukaisesti.

Normaalihinnat ovat samat kaikkialla, mutta kampanjoiden ja alennusmyyntien aikana tuotteiden hinnat voivat vaihdella myymälöiden ja verkkokaupan välillä.

Nouto Postista, Postin pakettiautomaatista tai SmartPostista maksavat 4,90 euroa ja yli 89 euron tilaukset ovat ilmaisia. Postin kotiinkuljetuksella hinta on 9,90 euroa ja yli 119 euron tilaukset ovat ilmaisia.

Vuonna 2019 Finlaysonin tuotteista 62 % valmistettiin Turkissa, 14 % Belgiassa ja 6 % Portugalissa. Yhteensä 94 % tuotteista valmistettiin Euroopassa.

Tällaisia tuotteita ovat kasvomaskit, tyynyt sekä peitot.
This site uses cookies to enhance user experience.