Scandinavian Outdoor -arvostelu

Scandinavian Outdoor logo

Retkeilyyn ja ulkoiluun keskittyvä Scandinavian Outdoor on 100 % kotimainen, vuonna 1970 Turussa perustettu yritys. Partiovarusteista on 50 vuoden aikana laajennettu kaiken kattavaan valikoimaan ulkoilu- ja retkeilyvarusteita, joiden laatu ja turvallisuus ovat kaiken A ja O. Scandinavian Outdoor onkin suunniteltu vastaamaan juuri suomalaisten ulkoilijoiden tarpeisiin.

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Myymälöiden määrä

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

97% Kokonaisarvio

Scandinavian Outdoor: Plussat ja miinukset

+Perinteikäs, tunnettu yritys
+Laaja tuotevalikoima
+Erittäin asiantunteva henkilökunta niin verkossa kuin myymälöissä
-Asiakaspalvelua saataavilla chatissa vain arkisin klo 8-20

Scandinavian Outdoor – Kotimainen ulkoilun erikoisliike

Scandinavian Outdoor perustettiin vuonna 1970 Turussa partiokaupaksi, joka toimi nimellä Partiovaruste. Nyt jo yli 50 vuotta alalla toiminut yritys on laajentunut seitsemään kivijalkakauppaan ja suosittuun verkkokauppaan, samalla kun nimi on kansainvälistynyt Partiovarusteesta Scandinavian Outdooriksi. Yritys on yksityisomisteinen ja omistajuus on edelleen täysin kotimainen.

Scandinavian Outdoor on kasvanut pikkuhiljaa vuosien saatossa merkittäväksi tekijäksi ulkoilu- ja retkeilyvälinekaupassa, ja valikoimista löytyy nykyään myös mm. paljon ulkolajien urheiluvälineitä. Pääasiassa tuotteet ovat edelleen retkeilyyn ja ulkoiluun käytettäviä vaatteita sekä varusteita, joita Scandinavian Outdoor myy sekä verkkokaupassa että seitsemässä kivijalkaliikkeessään.

Kokemuksia Scandinavian Outdoorista

Scandinavian Outdoorin juuret partiokauppana näkyvät edelleen toiminnassa. Myymälät ja verkkokauppa ovat täynnä lähes ammattilaistason tuotteita ja laatu on aina ykkösluokkaa. Asiantuntevat asiakaspalvelijat ja myyjät auttavat asiakasta alkuun.

Kokeneemmat ulkoilijat löytävät varmasti Scandinavian Outdoorista haluamansa, sillä valikoimasta löytyvät alan parhaat merkkituotteet, jotka on tarkoin valittu vastaamaan äärimmäisen korkeita laatustandardeja.

Verkkokaupasta löytyy helposti kaikki tarvittava tarkkojen kategorioiden alle lajiteltuna. Vaihtoehtojen määrä on melkoinen, joten tarkentavia kysymyksiä voikin kysyä asiakaspalvelijalta chatin kautta klo 08-20 välillä.

Edes kokeneempi retkeilijä ei välttämättä ole perillä siitä, millainen tarve todellisuudessa on ja tähän osaava asiakaspalvelu on vailla vertaansa. Hintataso on kauttaaltaan varsin korkea, mutta tuotteet ovat takuulla laadukkaita ja kestäviä – hyvin säilytettynä ja huollettuna vaikkapa laadukas rinkka palvelee isältä pojalle.

Scandinavian Outdoor tuotevalikoima

Tuotevalikoima kattaa kaiken mahdollisen ulkoiluun ja retkeilyyn liittyvän, ja paljon muuta. Myös monet ulkona harrastettavat urheilulajit on huomioitu, pyöräilystä sukeltamiseen ja metsästykseen. Tuotevalikoima on suunniteltu suomalaisia ja Suomen olosuhteita ajatellen, joten sopivien varusteiden löytäminen on vaivatonta. Verkkokaupan valikoima on todella kattava ja myymälöistäkin tuotteita löytyy valtaosa.

 Vaatetus ulkoiluun ja retkeilyyn

Vaatteet kaikkiin tarpeisiin, vuodenaikoihin ja useisiin ulkoilmalajeihin löytyvät näppärästi verkkokaupasta. Kategoriat ovat erinomaisen selkeitä ja kattavia, joten asiointi on sujuvaa. Esimerkiksi jalkineet on listattu seuraavasti:

 • Puolijuoksukengät
 • Juoksukengät
 • Vaelluskengät
 • Talvikengät
 • Ulkoilukengät ja retkeilykengät
 • Kumisaappaat
 • Paljasjalkakengät
 • Vapaa-ajankengät
 • Sandaalit.

Tuotekuvaukset ovat niin kattavat, että ilman apuakin löytää etsimänsä kohtalaisen helposti. Myös asiakkaiden tuotearvostelut helpottavat valintaa. Myymälöissä vaatetusvalikoima on erittäin kattava ja ja asiantuntevaa apua saa aina tarvittaessa.

Varusteita vaikka muille jakaa

Ulkoilun ja retkeilyn perusvarusteet, kuten rinkat, teltat ja makuupussit löytyvät kätevästi omista osioistaan. Erikoisemmat varusteet ovat listattu erikseen ja löytyvät verkkokaupasta käden käänteessä.

Myymälöissä valikoima on luonnollisesti hieman suppeampi, mutta silti erittäin kattava vaativaankin makuun. Verkkokauppa on kuitenkin tässä aivan omaa luokkaansa ja varusteosiosta löytyvätkin käytännössä kaikki tarpeelliset varusteet, oli kyseessä sitten tavanomainen patikkaretki tai ammattimaisempi seikkailu.

Perusretkeilyvarusteita voi myös vuokrata, jolloin rahallinen panostus retkeilyn aloittamiseen on pienempi kuin koko varustesetin ostaminen kerralla. Vuokrauspalvelussa tarjolla on telttoja, rinkkoja, makuualustoja, retkikeittimiä sekä lisäksi vaellussauvoja ja polkupyörälaukkuja.               

Partiotuotteet

Vaikka partio ei kenties enää ole yhtä suosittu kuin Scandinavian Outdoorsin perustamisen aikoihin, myydään kaupassa edelleen partiotuotteita niitä tarvitseville. Partio-osiosta löytyvät partiomerkkien lisäksi partioasut ja partioteemaiset tuotteet sekä myös kirjallisuutta aiheen tiimoilta, kuten vaikkapa Suomen Partiolaisten partio-ohjelmaan kuuluvat viralliset käsikirjat.

Scandinavian Outdoor hinnat

Kotimaiseksi ulkoilun ja retkeilyn erikoisliikkeeksi profiloitunut Scandinavian Outdoor ei ole sieltä halvimmasta päästä, mutta hinta/laatu-suhde on kuitenkin kohdillaan. Laadukkaat ja kestävät tuotteet, käyttömukavuutta unohtamatta, ovat hintansa väärti ja kestävät yleensä kulutusta paremmin, kuin halpatuotteet.

Vaikka hinnat voivat tuntua kovilta, kannattaa muistaa että laadukkaan tuotteen elinkaari voi olla kymmenenkin vuotta siinä missä huonompilaatuinen voi olla mennyttä parissa vuodessa. Asiakaspalvelijat osaavat auttaa valitsemaan oikean tuotteen, sillä jokaiseen tarpeeseen ei kannata ostaa myöskään sitä kalleinta.

Scandinavian Outdoor ale

Verkkokaupan Outlet-osiosta löytyvät alennettujen hintojen tuotteet ja myös myymälöissä varastoja tyhjennetään aika-ajoin alentamalla hintoja. Sesonkituotteiden poistot ovat usein hyvä paikka säästää.

Scandinavian Outdoor maksutavat

Verkkokaupassa maksutapana käytetään Klarnan Checkout maksujärjestelmää, jonka avulla voit maksaa verkkopankilla, luottokortilla, Visa Electronilla tai Klarnan tarjoamilla maksutavoilla, jotka ovat henkilökohtaiset. Verkkokaupassa voit käyttää myös PayPalia, kunhan toimitusosoite on sama kuin PayPalin rekisteröity osoite.

Scandinavian Outdoor toimitusajat

Scandinavian Outdoor lähettää tilaukset varastostaan pääsääntöisesti 1-3 arkipäivän kuluessa ja tilaus saapuu 1-3 arkipäivän kuluttua lähetyspäivämäärästä. Tilauksen kesto on siis 2-6 arkipäivää, ellei tuote ole tilapäisesti loppu tai muuten muualta tulevaa tilaustavaraa, jolloin lähetysaika voi olla 5-10 tai 10–14 työpäivää.

 Scandinavian Outdoor noutopalvelu

Kuluttomana vaihtoehtona Scandinavian Outdoor tarjoaa Click & Collect -palvelua, jolloin verkkokauppaostokset voi noutaa myymälästä. Muista tarkistaa myymälän aukioloajat!

Scandinavian Outdoor tuotteen palautus

Verkkokaupasta tehdyn ostoksen palautusoikeus on pääsääntöisesti 100 päivää. Tuotteen tulee olla käyttämätön ja myyntikuntoinen, siitä pitää löytyä hintatiedot ja alkuperäispakkaus tulee olla paikallaan ja siistissä kunnossa.

Likaantuneen tuotteen puhdistuskuluja voidaan periä 15 % tai maksimissaan 50€ tuotteen hinnasta. Tuotetta, joka ei ole myyntikuntoinen ei voi palauttaa. Myymälästä ostetulla tuotteella palautusoikeus on 14 päivää. Tuotteen voi palauttaa veloituksetta asiakaspalautuksena.

Scandinavian Outdoor kanta-asiakasohjelma

Elämää ulkona -klubi toimii Scandinavian Outdoorin kanta-asiakasohjelmana, johon liittyminen on ilmaista. Klubilaisille tarjotaan kuukausittain vaihtuvia tarjouksia, Outdoor-päivien alennuksia sekä vinkkejä ulkoiluun ja retkeilyyn. Osto/takuukuitit säilyvät klubilaisten profiilissa tallessa ja klubilaisille järjestetään myös ilmaisia ulkoilu- ja retkeilytapahtumia.

Scandinavian Outdoor asiakaspalvelu

Asiantuntevat asiakaspalvelijat osaavat auttaa hankalammissakin kysymyksissä ja myymälästä tavoitettavat myyjät ovat alansa ammattilaisia. Verkkokaupan chat-asiakaspalvelu on käytössä arkipäivisin klo 08-20 ja asiakaspalveluun voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen myynti (at) scandinavianoutdoor.com.

H2: Scandinavian Outdoor yhteystiedot ja aukioloajat

Voit ottaa Scandinavian Outdooriin yhteyttä puhelimitse puh. 010 3970 590 (puhelinpalvelu arkisin klo 10-14, puheluiden hinnat 8,28 snt/puh. + 17,04 snt/min) tai sähköpostilla myynti (at) scandinavianoutdoor.com. Scandinavian Outdoor myymälät ovat pääsääntöisesti avoinna arkisin klo 10–20, lauantaisin klo 10–18 ja sunnuntaisin klo 12–18. Paikalliset erot ovat kuitenkin mahdollisia, joten ajat kannattaa tarkastaa sivustolta tai puhelimitse suoraan myymälästä.

Scandinavian Outdoorin risut ja ruusut

Ruusut:

 • kotimainen liikeketju, joka myy juuri Suomen olosuhteisiin suunniteltuja tuotteita
 • äärimmäisen asiantunteva asiakaspalvelu
 • selkeä verkkokauppa, josta helppo tilata
 • chat-palvelu auttaa myös ostosten teon lomassa
 • erittäin laadukkaat tuotteet.

Risut:

 • melko hintavat tuotteet
 • verkkokaupan tilauksissa voi ilmetä toimitusviivettä
 • melko vähän myymälöitä, mikä rajoittaa myymälänoutoja.

Scandinavian Oudoor yhteenveto

Entisenä partiokauppana Scandinavian Outdoor keskittyy retkeilyyn ja ulkoiluun laadun kautta, mikä näkyy hieman tavallista kalliimmissa tuotteiden hinnoissa. Laatu on kuitenkin priimaa ja tuotteet ovat parasta A-luokkaa, kuten on myös asiantunteva ja avulias asiakaspalvelu. Valikoima on kattava ja Scandinavian Outdoor vastaa vaativankin kuluttajan tarpeita varsinkin verkkokaupan osalta.  

Usein kysytyt kysymykset

Tällä hetkellä Scandinavian Outdoor myymälät löytyvät: Helsingin Forumista, Vantaan Tammistosta, Tampereen Ratinasta, Raition Kuninkojasta, Pirkkalasta ja Porista.

Toimituskulut ovat kiinteät paketin koosta riippumatta. Matkahuollon noutopisteeseen hinta on 4,90 euroa, Postin noutopisteeseen 5,90 euroa, Budbeen kotiinkuljetuksella 4,80 euroa ja Postin & Matkahuollon kotiinkuljetuksella 9,90 euroa. Yli 119 euron tilaukset toimitetaan ilmaiseksi toimipaikkoihin, tai kotiovelle Budbeen kotiinkuljetuksella ja yli 150 euron tilaukset ilmaiseksi Postin & Matkahuollon Kotijakelulla.

Voit, rekisteröityminen on vapaaehtoista. Nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite vaaditaan kuitenkin toimitusta ja tilausvahvistusta varten.

Takuu riippuu aina tuotteesta ja takuuasiat käsitellään erikseen asiakaspalvelun kautta.

Jos tuote on saatavilla välittömästi ja sen kohdalla on merkintä pikanoudosta, sen voi noutaa jo tilauspäivänä. Arkisin klo 09:00 mennessä tehdyt tilaukset ovat noudettavissa klo 11 eteenpäin ja klo 14 mennessä tehdyt tilaukset klo 16 eteenpäin.
This site uses cookies to enhance user experience.