Ääni- ja e-kirjat

Suomalaiset ovat innokkaita kirjallisuuden ystäviä. Kiitos tästä kuuluu kirjastojärjestelmällemme, joka on tuonut lukemisen maailman kaikkien ulottuville sosioekonomisesta luokasta riippumatta jo 1900-luvun alusta lähtien. Ääni- ja e-kirjat tarjoavat oivallisen mahdollisuuden kirjoista nauttimiseen niille, joilla ei ole syystä tai toisesta aikaa lukea.

BookBeat logo

BookBeat

98%
Yli 700 000 ääni- ja e-kirjan valikoimasta jokaiselle jotakin!
Nextory logo

Nextory

98%
Valtava valikoima ääni- ja e-kirjoja Android- ja iOS-laitteille!
Storytel logo

Storytel

97%
Storytelin kattava ääni- ja e-kirjavalikoima edulliseen hintaan!

Löydä paras ääni- ja e-kirjapalvelu jo tänään

Ääni- ja e-kirjoja tarjoavia palveluja on syntynyt viime vuosina kuin sieniä sateella. Ruotsalaisilla on sormensa pelissä tässäkin markkinaraossa, sillä valtaosa suomalaisten suosimista palveluista on peräisin nimenomaan länsinaapuristamme.

Mutta miten löytää paras ääni- ja e-kirjapalvelu? Tämä riippuu täysin omista kiinnostuksenkohteista:

  • Mikäli kirjat kiinnostavat ammatillisessa mielessä, voi business-äänikirjoihin ja podcasteihin erikoistunut Podit olla suositeltavin vaihtoehto.
  • Kaunokirjallisuudesta, tietokirjoista, elämäkerroista ja runoudesta kiinnostuneen kannattaa sen sijaan tutustua esimerkiksi monipuolisuudestaan tunnetun BookBeatin valikoimaan.

Löydä paras äänikirjatarjous

Äänikirjatarjoukset tulevat ja menevät ja voisikin todeta, että niitä on tasaisin väliajoin. Moni havahtuu äänikirjapalvelun hankkimiseen joulun aikaan tai ennen kesälomia. Ajatus siitä, että lomalla ennättää ladata akkuja kirjallisuuden parissa, on jo itsessään rentouttava.

Mikäli matkalaukkuaan ei halua täyttää useilla niteillä mutta lukuhammasta kolottaa, on ääni- tai e-kirjavalikoima erinomainen matkakumppani. Vaikka vannoisi perinteisen kirjan nimeen, mahdollistaa e-kirjan lukeminen tai äänikirjan kuunteleminen täysin verrattavissa olevan kirjallisen elämyksen.

Ääni- ja e-kirjapalvelut tarjoavat satoja tuhansia virtuaaliniteitä

Suomessa on nykyisin useita ääni- ja e-kirjoja tarjoavia palveluja, joiden toimintaperiaate on varsin yksinkertainen. Lukemisharrastuksella on maassamme pitkät perinteet paitsi kirjastokulttuurin myös joulun kirjalahjojen ansiosta, mutta monella lukeminen tuppaa jäämään arjen kiireiden keskellä harmittavan vähälle.

Hektisessä nyky-yhteiskunnassa korostetaan liikunnan merkitystä, joten mikäli vaihtoehtona olisi kirjan lukeminen tai juoksulenkki, saattaa moni pitää lenkkiä jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta tärkeämpänä. Esimerkiksi Storytelin äänikirjat palvelevat erinomaisesti juuri tällaisissa tilanteissa, sillä lenkkiin saa yhdistettyä samaan syssyyn myös hengenravintoa.

Mitään estettä e- ja äänikirjojen ja perinteisten paperiniteiden sekakäytölle ei tietenkään ole. Itselleen parhaiten soveltuva formaatti löytyy taatusti tilanteeseen kuin tilanteeseen, eikä kirjatoukan tarvitse tinkiä lukuharrastuksestaan missään olosuhteissa.

Kenelle äänikirja sopii?

Äänikirja sopii erinomaisesti jokaiselle kuulevalle kirjallisuuden ystävälle. Äänikirjan kuunteleminen saattaa aluksi vaatia uudenlaista keskittymistä, mutta mukaansatempaavasti luettu tarina tempaa mukaansa nopeasti. Mikäli aiemmin on kuunnellut innokkaasti radiota, on äänikirjakonsepti vieläkin helpommin lähestyttävä.

Äänikirjat kasvattavat suosiotaan jatkuvasti, mikä selittyy suurilta osin ihmisten ajanpuutteella ja työorientoituneisuudella. Äänikirjaa kuunnellessa samalla voi esimerkiksi laittaa ruokaa tai pestä ikkunoita, joten harrastus on sovitettavissa helposti arjen askareisiin. Ja mikäpä estäisi kuuntelemassa äänikirjaa kaiuttimen kautta vaikkapa saunoessa.

Äänikirjoja on tarjolla kaikenikäisille kuuntelijoille. Pienten lasten keskittymiskyky ei sovellu välttämättä kaikkein pisimpien äänikirjojen kuunteluun, mutta kärsivällisyys kasvaa tässäkin asiassa suorastaan huomaamatta.

Äänikirjat mahdollistavat kirjoista nauttimisen myös esimerkiksi vaikeasta lukihäiriöstä kärsivälle, joka on aiemmin jäänyt lukuharrastuksesta paitsi.

Edellyttääkö ääni- tai e-kirjan käyttö sovellusta?

Ääni- tai e-kirjan käyttö edellyttää sovelluksen lataamista lähes palvelussa kuin palvelussa. Sovelluksen avulla kirjan saa auki nopeasti ja samalla voi tarkastella vaivattomasti oman lukutilinsä tietoja. Nykyiset sovellukset nielevät vain vähän tallennustilaa, joten kirjaharrastus ei edellytä puhelimen muistin siivoamista.

Sovelluksen avulla palvelun kuin palvelun käyttö on helpompaa, sillä tuolloin toiminnot on optimoitu nimenomaan räätälöidylle applikaatiolle. Valikot avautuvat tuolloin ongelmitta, eikä skaalauksen kanssa esiinny epäselvyyksiä.

Usein kysytyt kysymykset

Ääni- tai e-kirjojen kuunteluun tai lukemiseen on olemassa useita vaihtoehtoja. Kirjoja voi ostaa joistakin palveluista yksitellen, mutta lukutoukalle halvimmaksi tulee kuukausittainen tilaus, jonka alkaen hinta on palvelusta riippuen vajaasta 10 eurosta.

Suosittuja ääni- ja e-kirjapalveluja ovat esimerkiksi BookBeat, Netxtory, Storytel ja business-kirjallisuuteen ja -podcasteihin keskittyvä Podit.

Valtaosa ääni- ja e-kirjapalveluista edellyttää sovelluksen lataamista.

Esimerkiksi Nextory tarjoaa erilaisia perhetilejä.

Yksittäisten kirjojen hankkiminen onnistuu niin ikään joistakin palveluista. Lisäksi usea ääni- ja e-kirjapalvelu tarjoaa ilmaista, 30 päivän kokeilujaksoa uusille virtuaalilukutoukille.
This site uses cookies to enhance user experience.