BookBeat-arvostelu

BookBeat logo

BookBeat tarjoaa yli 700 000 kirjaa äänikirjoina ja e-kirjoina kuukausimaksullisena palveluna. Valikoima on hurjan laaja ja kuunneltavaa tai luettavaa löytyy joka lähtöön ja makuun. BookBeat tuo kirjallisuuden sujuvasti suoratoistopalveluun ja digiaikaan.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

98% Kokonaisarvio

BookBeat: Plussat ja miinukset

+Laaja valikoima kaikenlaista kirjallisuutta
+Tilauksen voi laittaa tauolle, sillä määräaikaisuutta ei ole
-Kirjan lukemiseen käytetty aika perustuu sivumäärään

BookBeat – Kaiken kattava kirjallisuuden suoratoistopalvelu

Ruotsalaisen mediajätti Bonnierin omistama BookBeat perustettiin vuonna 2015 ja lanseerattiin Suomessa vuotta myöhemmin. Se on alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa ja vuonna 2020 BookBeatia käytti yli 300 000 maksavaa asiakasta Suomessa.

BookBeat toimii kuukausimaksulla, jolla saa rajoitetun oikeuden lukea tai kuunnella kirjoja yli 700 000 teoksen valikoimasta. Valikoima on kattava ja tarjolla ovat uunituoreet uutuudet sekä vanhemmat klassikot, tietokirjoja ja lastenkirjoja unohtamatta.

BookBeatin valikoimaa voi selata tietokoneella, mutta varsinainen suoratoistopalvelun käyttö vaatii sovelluksen, jonka kautta äänikirjoja voi kuunnella ja e-kirjoja lukea. Sovellus löytyy sekä Play Kaupasta että App Storesta.

Kokemuksia BookBeatista

BookBeatin tuotevalikoima on valtava ja kirjoista löytyy varmasti jokaiseen makuun sopivat teokset. Palvelun hinta on maltillinen ja varsinkin paljon lukevalle – tai äänikirjoja kuuntelevalle – suorastaan halpa.

Peruspaketin 20 tunnin rajoitus tulee nopeasti täyteen, sillä äänikirjat kestävät usein yli 15 tuntia ja enemmän lukevalle 20 tuntia kuukaudessa on liian vähän. Premium-paketin 100 tuntia riittääkin sitten jo vähän intensiivisempäänkin lukemiseen tai kuuntelemiseen.

BookBeatin verkkokauppa ja sovellus toimivat erinomaisesti. Kirjat on kategorisoitu loogisesti ja ala-kategorioista on helppo etsiä vielä tarkemmin teokset oman maun mukaan. Tuotesivuilta löytyvät kirjan kaikki oleelliset tiedot sekä ”takakansi” eli yhteenveto.

Kuten fyysisissäkin kirjoissa, yhteenveto saattaa tosin joskus olla hieman liiankin paljastava. Tuotesivulta löytyvät myös muiden jättämät arvostelut, joista saattaa olla hyötyä lopullista valintaa tehdessä.

Kirjojen hakutoiminto toimii erinomaisesti ja myös kirjojen lajitteleminen esimerkiksi arvostelujen pistekeskiarvon mukaan on kätevä työkalu. Haku löytää näppärästi myös kirjasarjat ja asettaa teokset oikeaan järjestykseen.

Sekä äänikirjat että e-kirjat voi ladata omalle laitteelleen BookBeatin sovelluksen kautta, joten myös offline-käyttö onnistuu paikoissa, joissa nettiä ei ole saatavilla. Sovellus toimii pääsääntöisesti hyvin ja sitä on erittäin helppo käyttää. Äänikirjoja ja e-kirjoja voikin kuunnella tai lukea vain sovelluksen kautta.

BookBeat tuotevalikoima

BookBeat tarjoaa yli 700 000 ääni- ja e-kirjaa uusimmista uutuuksista ajattomiin klassikkoihin. Kirjat on jaoteltu kategorioittain verkkokauppaan ja jokaisesta kategoriasta löytyy kymmeniä tuhansia tuotteita.

Suomenkielinen kirjallisuus

BookBeat tarjoaa suomalaisille asiakkailleen pääsääntöisesti suomenkielistä kirjallisuutta niin alkukielisten teosten kuin ulkomaalaisten käännösten muodossa. Tarjolla ovat uutuudet, vanhat klassikot, lastenkirjat ja myös valtava määrä elämäkertoja sekä tietokirjoja.

Erikseen omiksi alakategorioikseen luokiteltuina ovat listattuina muun muassa

 • romaanit
 • fantasia
 • jännitys
 • novellit, runous ja näytelmät
 • scifi
 • elämäkerrat
 • lapset
 • nuoret.

Kattavasta valikoimasta löytää näin ollen nopeasti juuri sen, mitä on etsimässä.

Muun kielinen kirjallisuus

Vaikka BookBeat tarjoaa Suomessa enimmäkseen suomenkielistä kirjallisuutta, löytyy palvelusta valtava määrä tuotteita myös muilla kielillä. Valikoimiin kuuluvat sekä äänikirjat että e-kirjat.

BookBeat hinnat

BookBeatin digitaaliseen sisältöön pääsee käsiksi kuukausimaksun maksamalla. Tällä hetkellä hinta on Basic-paketin osalta 9,99 euroa kuukaudessa ja Premium-paketilla 14,99 euroa kuukaudessa.

Lisäksi perhetilin avaamalla lisäprofiilin luominen on halvempaa kuin uuden yksittäisen tilin luominen. Lisäprofiilin hinta perhetilillä on 4,90 euroa kuukaudessa Basic-paketilla ja 5,99 euroa kuukaudessa Premium-paketilla.

BookBeat alennukset ja ilmainen kuukausi

BookBeat tarjoaa uusille käyttäjille yhden kuukauden ja 20 tuntia maksutonta kokeiluaikaa. Ilmaisen kuukauden voi käyttää vain kerran. Lisäksi BookBeat tarjoaa opiskelijalle alennetun kuukausihinnan 4,99 euroa Basic-paketista.

BookBeat maksutavat

BookBeatin kuukausimaksullisen palvelun käyttöön vaaditaan luottokortti, joka voi olla Visa tai MasterCard.

BookBeat tuotteen peruutus

Voit peruuttaa BookBeat-tilauksesi 14 vuorokauden sisällä sen tilaamisesta ja maksamasi hinta palautetaan kokonaan. Jos kuitenkin olet 14 vuorokauden sisällä käyttänyt palvelua, ei sitä voi enää peruuttaa. Tilauksen voi kuitenkin irtisanoa normaalisti.

BookBeat reklamaatio

Jos palvelu ei syystä tai toisesta toimi tai se on viallinen, tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluun reklamaation tekemiseksi.

BookBeat kanta-asiakasohjelma

BookBeatilla ei ole varsinaista kanta-asiakasohjelmaa, mutta verkkokauppa toimii muiden suoratoistopalvelujen tapaan hieman mukautetusti, jos asiakas on kirjautuneena sisään. BookBeat tarjoaa ilmaisen kokeilun, jolloin asiakastilin voi tehdä veloituksetta.

BookBeat asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun saa parhaiten yhteyden sähköpostilla tuki (at) bookbeat.com tai verkkosivun lomakkeella, joka löytyy klikkaamalla verkkosivun alalaidasta löytyvää ”ota yhteyttä”-painiketta.

BookBeat yhteystiedot

BookBeat on täysin digitaalinen palvelu ja yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta. Yhteyttä voi ottaa asiakaspalvelun kautta osoitteessa tuki (at) bookbeat.com tai muissa kuin asiakaspalveluasioissa info.fi (at) bookbeat.com.

BookBeat risut ja ruusut

Ruusut:

 • valtava teosvalikoima, jota helppo selailla ja etsiä sovelluksen tai nettisivujen kautta
 • selkeä käyttöliittymä ja erinomainen hakutoiminto auttavat omien suosikkien etsimisessä ja löytämisessä
 • ei määräaikaisuutta, joten tilauksen voi laittaa tauolle jos tietää, ettei sille ole käyttöä
 • tuotteet ovat käytettävissä myös offline-tilassa.

Risut:

 • kirjoja ei voi lukea tai kuunnella tietokoneella
 • sovelluksessa esiintyy toisinaan pikkuvikoja
 • melko tiukat rajoitukset
 • kirjan lukemiseen käytetty aika lasketaan sivujen, ei todellisen ajan mukaan.

BookBeat yhteenveto

BookBeat tuo digitaalisen suoratoistopalvelun myös kirjallisuuden piiriin ja valikoimasta löytyykin yli 700 000 tuotetta. Kuukausimaksullinen palvelu tuo kirjat mobiililaitteeseen ja mukaan matkalle myös paikkoihin, joissa ei ole internet-yhteyttä.

Ainoastaan sovelluksen kautta toimiva palvelu on rajattu ajallisesti eikä rajatonta käyttöä ole ainakaan toistaiseksi saatavilla. Tämä hankaloittaa varsinkin enemmän lukevan palvelun käyttöä.

Usein kysytyt kysymykset

Uutena asiakkaana saat 1kk ilmaisen Basic-paketin rekisteröitymällä asiakkaaksi. Ilmainen kuukausi alkaa rekisteröitymisestä ja jatkuu toistaiseksi voimassaolevana, ellei tilausta peruuta 30 päivän sisällä rekisteröitymisestä.

Tili on henkilökohtainen, joten vain yksi henkilö kerrallaan voi käyttää yksittäistä tiliä. Lisäämällä perhetiliin profiileja voi palvelua käyttää saman tilin kautta useammalla laitteella samanaikaisesti.

Tarvitset internet-yhteyden kirjan lataamiseen palvelusta, mutta sitä lukiessa tai kuunnellessa ei yhteyttä tarvita.

Kuunteluaika lasketaan siitä, kuinka kauan normaalinopeudella olet kuunnellut kirjaa. E-kirjojen lukuaika perustuu sivujen määrään, ei lukemisen nopeuteen. Esimerkiksi 300 sivuinen e-kirja vastaa noin 10 tuntia.

Näet käyttämäsi tunnit joko verkkosivujen käyttäjätililtä tai sovelluksen profiilistasi kohdasta ”Omat tunnit”.
This site uses cookies to enhance user experience.