Nextory-arvostelu

Nextory logo

Nextory, yksi Euroopan suurimmista kirjojen suoratoistopalveluista, tarjoaa Suomessa yli 500 000 ääni- ja e-kirjaa kolmella erilaisella kuukausimaksullisella tilaustyypillä. Valtava kirjasto tarjoaa jokaiselle jotakin ja hintataso on erittäin kilpailukykyinen. Sovelluksen kautta kirjat seuraavat mukana kaikkialle, joten yritys on onnistunut tavoitteessaan tuoda kirjallisuus kaikkien ulottuville.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

98% Kokonaisarvio

Nextory: Plussat ja miinukset

+Ei sitovaa määräaikaa
+Luettavaa tai kuunneltavaa koko perheelle
-Palvelun käyttö onnistuu ainoastaan sovelluksen kautta

Nextory – Kirjallisuuden kokonaisvaltainen suoratoistopalvelu

Ruotsalainen Nextory kuuluu Euroopan suurimpiin kirjallisuuden suoratoistopalveluihin. Yritys on perustettu vuonna 2015 ja Suomeen se rantautui vuonna 2018. Sovelluksen kautta toimiva palvelu kattaa yli miljoona kirjaa eri markkina-alueilla ja Suomessa valikoimista löytyy yli 500 000 teosta.

Kokemuksia Nextorysta

Nextoryn tavoitteena on tuoda kirjat ja tarinat helposti saataville modernissa muodossa, johon myös kiireisempi arki taipuu. Kuukausimaksullisessa palvelussa valinnan varaa riittää ja kaikille löytyy varmasti sopiva äänikirja kuunteluun tai e-kirja luettavaksi. Sovelluksen kautta toimivaa palvelua voi käyttää niin Android- kuin iOS-laitteilla. Verkkokaupan käyttäminen onnistuu myös tietokoneella verkkoselaimen avulla.

Palvelun tilaaminen ja maksaminen onnistuu kätevästi joko tietokoneella tai suoraan sovelluksesta, ja kirjoja voi myös selailla ja lisätä omiin valikoimiinsa tietokoneelta, mikä onkin usein hieman helpompaa kuin sovelluksen kautta.

Verkkosivujen hakutoiminto sekä tuotteiden kategoriat auttavat valinnan tekemisessä ja tuotesivuilta löytyvät kaikki oleellisimmat tiedot kirjasta sekä äänikirjan ollessa kyseessä myös ääninäyte. 

Itse palvelu toimii erinomaisesti, kunhan lukemiseen tai kuuntelemiseen soveltuva laite löytyy. Kuukausitilauksen hinta on kilpailukykyinen ja tarjonta varmasti riittävä jokaiseen tarpeeseen. Useampien profiilien luominen samalle käyttäjälle on erinomainen lisä, vaikka vain yhtä pystyykin tavallisessa tilauksessa käyttämään kerralla – näin esimerkiksi lastenkirjat voi tallentaa toiselle profiilille ja omat valintansa toiselle.

Nextory tuotevalikoima

Nextoryn valikoimista löytyy Suomessa yli 500 000 teosta ja kansainvälisesti teoksia on yli miljoona. Kirjoja voi etsiä joko haku-toiminnolla tai erilaisilla kriteereillä selailemalla. Äänikirjoja tai e-kirjoja voi selailla yhdessä tai erikseen ja kategorioiden avulla tuotteiden rajaus käy näppärästi. Kirjallisuutta on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Suomenkielinen kirjallisuus

Kirjat on jaoteltu e-kirjoihin ja äänikirjoihin, mutta ne voi saada myös näkyville samanaikaisesti. Kategoriat ovat selkeät ja niistä löytyy alakategorioita, joilla tuotteiden löytäminen helpottuu ja omaan makuun sopivaa kirjaa on helppo ja hauska metsästää. 

Muun kielinen kirjallisuus

Vaikka Nextoryn kokonaisvalikoima kattaa lukuisia muitakin kieliä, Suomessa käytettävissä olevassa palvelussa tarjolla ovat ruotsin- ja englanninkieliset teokset. Muun kielinen kirjallisuus on yhtä laajaa ja laadukasta kuin suomenkielinenkin, ja äänikirjojen näytteitä pääsee kuuntelemaan ennen valinnan tekemistä.

Nextory hinnat

Nextoryn hinnat ovat kilpailukykyiset ja valittavana on kolme eri tilausvaihtoehtoa. Kaikkiin tilauksiin kuuluu 30 päivän ilmaisjakso, jonka jälkeen tilaus muuttuu maksulliseksi. Kaikissa tilauksissa on myös mahdollista luoda neljä profiilia, mutta samanaikainen käyttö on rajoitettu yhteen käyttäjään, Perhe-tilausta lukuun ottamatta.

 Pronssi-tilauksessa kuuntelu- ja lukuaika on rajoitettu 30 tuntiin kuukaudessa, Kulta-tilauksessa ajankäyttöä ei ole rajoitettu kuin ei myöskään Perhe-tilauksessa, jossa käyttäjiä voi olla samanaikaisesti kahdesta neljään. Pronssi-tilauksen hinta on 11,99 €/kk, Kulta-tilauksen 16,99 €/kk ja Perhe-tilauksen 20,99 – 27,99 €/kk käyttäjämäärästä riippuen.

 Nextory alennukset

Nextory tarjoaa kaikkiin tilauksiin 30 päivän ilmaisjakson, jonka jälkeen tilaus muuttuu maksulliseksi. Tilauksen voi peruuttaa koska tahansa ennen uuden maksukauden alkamista veloituksetta.

Nextory maksutavat

Maksutapoina Nextoryn kuukausitilauksella ovat luottokortit Visa, MasterCard ja Eurocard. Maksutapaa voi vaihtaa halutessaan liittymisen jälkeen verkkosivujen omilta sivuilta.

Nextory tuotteen peruutus

Tuotteen tilauksen voi peruuttaa 14 päivän kuluessa tilauksesta, jos tuotetta ei ole sinä aikana käytetty. Kirjojen kuuntelu, lukeminen tai lataaminen peruutusjakson aikana mitätöi oikeuden peruuttaa tuote eli vain käyttämättömän palvelun tilauksen voi palauttaa.

 Nextory reklamaatio

Palvelun katkoista, vioista tai muista ongelmista vaadittavat reklamaatiot tulee tehdä asiakaspalvelun kautta välittömästi, kun ongelma on havaittu.

Nextory kanta-asiakasohjelma

Nextorylla ei ole kanta-asiakasohjelmaa, mutta tilaajana saat käyttöösi sovelluksen eri ominaisuuksia, kuten kirjahaasteen ja lukupäiväkirjan.

Nextory asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu auttaa ongelmatilanteissa sähköpostiosoitteessa asiakaspalvelu (at) nextory.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan mahdollisimman nopeasti arkipäivisin. Lisäksi verkkosivujen kautta voi jättää palvelupyynnön lomakkeella.

Nextory yhteystiedot

Nextorylla ei ole myymälöitä, mutta yhteydenotto onnistuu verkkosivun lomakkeella tai sähköpostilla asiakaspalvelu (at) nextory.fi. Lisäksi yrityksen johtohenkilöiden yhteistiedot löytyvät verkkosivuston vasemman alakulman ”Investor Relations”-linkin takaa kohdasta ”Contact Us”.

Nextory risut ja ruusut

Ruusut: 

  • erittäin laaja valikoima kaikenlaista kirjallisuutta vauvasta vaariin
  • mainio sovellus, johon kirjahaaste ja lukupäiväkirja tuovat oman mausteensa 
  • useampi käyttäjäprofiili samalla tilauksella on erinomainen lisä. 
  • tilaaminen on helppoa ja haluamansa kirjat löytää helposti niin tietokoneella kuin sovelluksella.

Risut: 

  • käyttö vaatii sovelluksen eikä esimerkiksi tietokoneella tai omalla lukulaitteella pysty lukemaan tai kuuntelemaan 
  • suppea kielivalikoima ja melko vähän suomalaista käännöskirjallisuutta.

Nextory yhteenveto

Nextory tekee mitä lupaa ja tuo kirjallisuuden helposti kenen tahansa saataville. Valikoima on erittäin laaja ja kirjoista löytyvät sekä uutuudet että klassikot ja kaikkea siltä väliltä. Ilmainen kokeilujakso ja useammat profiilit samalla tilauksella nostavat Nextoryn monien kilpailijoiden ohi.

Palvelu toimii pelkästään sovelluksen kautta, joten Android- tai iOS-laite vaaditaan lukemiseen ja kuuntelemiseen. Nextoryn hinta on kilpailukykyinen ja sovellus erinomainen eikä valikoima kalpene yhdellekään kilpailijoista.

Usein kysytyt kysymykset

Tilauksen voi irtisanoa verkkosivuilla kirjautumalla sisään, valitsemalla ”Minun tilaukseni” ja ”Lopeta tilaus”. Tilausta ei voi irtisanoa sovelluksen kautta.

ain yksi käyttäjä voi lukea tai kuunnella kerrallaan, ellei kyseessä ole Perhe-tilaus, jolloin käyttäjiä voi olla kahdesta neljään samanaikaisesti.

Tilauksen jäljellä oleva aika näkyy verkkosivuilla ”Minun sivuni”-osiosta, kun olet kirjautuneena sisään.

Tilausta ei voi tauottaa kesken maksujakson, mutta peruuttamisen jälkeen voit koska tahansa aloittaa sen uudelleen.

Verkkoyhteyttä tarvitaan ainoastaan kirjan lataamiseen laitteelle, jonka jälkeen sitä voidaan käyttää ilman verkkoyhteyttä.
This site uses cookies to enhance user experience.