Storytel

Storytel logo

Storytelin tarjonta on kattava laidasta laitaan ja valikoimista löytyy jokaiseen makuun kuunneltavaa tai luettavaa. Suoraviivainen kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu on moderni tapa nauttia kirjallisuudesta ja Storytel on tässä erinomaisen kustannustehokas vaihtoehto.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

97% Kokonaisarvio

Storytel – Ääni- ja e-kirjat vaivattomasti suoratoistona

Ruotsalainen Storytel perustettiin vuonna 2006 nimellä Bokilur ja tuolloin se oli aikaansa edellä. Palvelu on kasvanut jatkuvasti ja varsinkin viimeisten vuosien aikana Storytelista on kehittynyt kaiken kattava kirjallisuuspalvelu.

Sillä on yli 1,5 miljoonaa tilaajaa ja se on laajentunut Ruotsista ja Suomesta käytännössä kaikkiin Euroopan maihin ja lisäksi mm. Meksikoon ja Intiaan. Yritys on listattu Tukholman pörssiin ja siihen kuuluu myös perinteistä kustannustoimintaa ääni- ja e-kirjojen lisäksi.

 Storytelin kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu on edelläkävijä ja sitä ovat seuranneet monet kilpailijat. Storytel pitää kuitenkin pintansa sekä erinomaisen valikoimansa että kilpailukykyisen hintansa ansiosta. Storytel-sovellus ja verkkokauppa toimivat saumattomasti yhdessä.

Kokemuksia Storytelista

Storytel on valikoimaltaan erinomainen ja kaikille löytyy takuulla luettavaa tai kuunneltavaa. Laatu on erinomainen ja sovellus erittäin helppokäyttöinen sekä toimiva ja uusia ominaisuuksia lisätään tarvittaessa. Kirjojen etsiminen on hauskaa ja niiden selailemiseen vierähtääkin helposti tunti jos toinenkin – hyvällä tavalla. 

Tuotteista löytyy yleensä mainio näytekappale, joten on helppoa varmistaa sopiiko esimerkiksi äänikirjan lukijan ääni ja tahti juuri minun korvaani. Lisäksi tuotesivuilla on esillä sekä kirjan esittely että tekniset tiedot, joista varsinkin pituus on tärkeä.

Storytelin palvelun ostaminen on helppoa ja suoraviivaista eikä kuukausimaksun maksamisen jälkeen tarvitse enää suuremmin miettiä, varsinkaan Unlimited-paketilla. Storytelin käyttäminen on niin vaivatonta, että muut palvelut tuntuvat turhalta eikä toisaalta osaa olla ilman rajatonta ääni- ja e-kirjatarjontaa missä vain milloin vain. Hintatasoltaan Storytel on markkinoiden kilpailukykyisin varsinkin rajattoman tarjontansa osalta.

Storytel tuotevalikoima

Storytel-palvelussa on yli 500 000 artikkelia äänikirjoja ja e-kirjoja. Kategoriat kattavat kirjallisuuden laidasta laitaan ja valikoimasta löytyy myös muun kuin suomenkielistä kirjallisuutta. Kuuntelu- ja lukuvaihtoehdot ovat helposti löydettävissä joko haku-toimintoa käyttämällä tai kategorioista selailemalla.

 Suomenkielinen kirjallisuus

Pääosin suomenkielisestä kirjallisuudesta koostuva valikoima on jaoteltu erilaisiin kategorioihin aina lastenkirjoista klassikkoihin ja jännitykseen. Laaja valikoima tietokirjoja kuuluu myös Strotytelin repertuaariin.

Tyylilajien kategorioiden lisäksi verkkokaupasta löytyvät viikon poiminnat, uutuudet ja esimerkiksi Finlandia-palkinnon ehdokkaat erikseen listattuna. Haku-toiminnolla voi hakea tuotteita sekä kirjan, kirjailijan, kirjasarjan tai muiden hakusanojen perusteella.

Muun kielinen kirjallisuus

Storytelin muun kielisen kirjallisuuden valikoimat ovat vaihtelevan kokoisia, mutta tarjolla on kirjoja englanniksi, ruotsiksi, venäjäksi, espanjaksi, italiaksi, arabiaksi, saksaksi ja ranskaksi. Suomalaisella tilauksella voi kuunnella kirjoja suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, italiaksi sekä espanjaksi.

 Storytel Reader

Äänikirjojen ja e-kirjojen lisäksi Storytel tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden ostaa e-kirjojen lukulaitteen, joka on synkronoitu Storytelin palveluun. Laitteella pystyy sekä lukemaan että kuuntelemaan Storytelin tarjontaa.             

Storytel hinnat

Storytel tarjoaa kolme erilaista kuukausitilaus-vaihtoehtoa eri hinnoilla ja sisällön määrällä. Basic-tilaukseen kuuluu 20 tuntia kuuntelu- tai lukuaikaa yhdellä käyttäjätilillä ja sen normaalihinta on 9,99 €/kk. Enemmän palvelua käyttävälle tarjolla on Unlimited-tilaus, jossa käytössä olevaa aikaa ei ole rajoitettu ja normaalihinta on 16,99 €/kk. 

Lisäksi tarjolla on perhepaketti Family-tilaus, johon voi valita kaksi tai kolme käyttäjää rajattomalla käytöllä hintaan 22,98 tai 29,97 euroa kuukaudessa. Kaikki tilaustyypit ovat irtisanottavissa kuluvan maksukauden loppuun eikä niissä ole sitoutumisaikaa.

 Storytel alennukset

Storytel tarjoaa uusille asiakkaille alennuksen, joka on tällä hetkellä Basic-tilauksen ensimmäiset 4 kuukautta hintaan 4,99 euroa/kk. Lisäksi opiskelijat saavat 50 % alennuksen Unlimited-tilauksesta ja 14 päivän kokeilujakson ilmaiseksi.

Storytel maksutavat

Storytel kuukausimaksun voi maksaa luotto- tai pankkikortilla tai MobilePaylla verkkosivujen kautta tilattaessa, tai sovelluksesta tilattaessa Googlen tarjoamilla maksutavoilla.

Storytel tuotteen peruutus

Storytel ei anna osittaisia tai täydellisiä hyvityksiä peruutetuista tuotteista tilauksen aloittamisen jälkeen. Kuukausitilauksen voi peruuttaa koska tahansa, jolloin sen voimassaolo päättyy käynnissä olevan maksukauden loppuessa.

Storytel reklamaatio

Mikäli palvelu ei toimi tai siinä ilmenee muuta vikaa, reklamaatiot tulee tehdä asiakaspalvelun kautta.

Storytel kanta-asiakasohjelma

Storytel kanta-asiakasohjelma kantaa nimeä Storytel Enthusiast. Kanta-asiakkaat saavat sovelluksen uudet ominaisuudet sekä päivitykset käyttöönsä ennen virallista julkaisua. Kanta-asiakkaana pääsee vaikuttamaan palautetta antamalla sovelluksen ominaisuuksiin.

Storytel asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu (at) storytel.com tai verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Storytel asiakaspalvelu toimii myös sekä Facebook Messengerissä että Twitterissä. Lisäksi verkkosivujen alalaidasta löytyvästä linkistä ”Asiakaspalvelu ja FAQ” pääsee verkkosivujen asiakaspalvelu-osioon, josta löytyvät ohjeet moniin ongelmakohtiin.

Storytel yhteystiedot

Storytelin Suomen toimipisteen osoite on Käenkuja 3Aa, 00500 Helsinki mutta helpoin tapa yhteydenottoon on asiakaspalvelun kautta osoitteessa asiakaspalvelu (at) storytel.com . Markkinointiin ja viestintään liittyvissä asioissa yhteyttä voi ottaa osoitteeseen viestinta (at) storytel.com

Storytel risut ja ruusut

Ruusut:

  • valtavan laaja valikoima ääni- ja e-kirjoja joka lähtöön
  • selkeät ja helppokäyttöiset nettisivut
  • kirjojen hakeminen ja selaileminen on helppoa ja hauskaa
  • tuotesivuilla kattavat näytteet
  • palvelun tilaaminen ja maksaminen käy käden käänteessä
  • erinomainen sovellus
  • hintataso monia kilpailijoita edullisempi ja varsinkin rajoittamaton käyttöoikeus hintansa väärti.

Risut:

  • Kirjoja ei voi kuunnella tai lukea tietokoneella tai lukulaitteella, johon ei saa ladattua sovellusta.

Storytel yhteenveto

Storytel on monille markkinoiden paras kirjallisuuden suoratoistopalvelu laajan valikoimansa ja verrattain edullisen hintansa ansiosta. Storytelin palvelu vaatii sovelluksen käyttöä, joka saattaa haitata käyttömukavuutta. Verkkokauppa sekä sovelluksen tuotteet on helppoa ja loogista etsiä ja valita, eikä varsinaisen palvelun tilaus- ja maksuprosessissa ole valittamista.

Usein kysytyt kysymykset

Storytel tarjoaa neljän kuukauden kokeilujakson hintaan 4,99 euroa kuukaudessa, eli ilmaista kokeilujaksoa ei tällä hetkellä ole saatavilla. Opiskelijoille on tarjolla 14 päivän ilmaisjakso ennen maksullisen tilauksen alkamista.

Tilauksesta riippuen samanaikaisia käyttäjiä voi olla yhdestä kolmeen. Basic- ja Unlimited-tilauksissa käyttäjiä voi olla vain yksi kerrallaan, mutta perhetilauksessa käyttäjiä voi olla kahdesta kolmeen.

Storytel tarvitsee internet-yhteyden kirjaa ladattaessa ja sen lisäksi kerran 30 päivän jakson aikana, jotta tilauksen voimassaolo voidaan tarkistaa. Muuten palvelu toimii ilman internet-yhteyttä, kunhan on muistanut ladata haluamansa tuotteet laitteelleen.

Kirjat ovat käytettävissä laitteellasi niin kauan, kun Storytel-tilauksesi on voimassa. Tilauksen päättyessä myös luku- tai kuunteluoikeutesi päättyy.

Storytel lukulaitteen voi palauttaa 30 päivän sisällä normaalina asiakaspalautuksena.
This site uses cookies to enhance user experience.