VidaXL

VidaXL logo

Jos millään hakukoneella on etsinyt ostettavaa, on vastaan todennäköisesti tullut myös VidaXL. Tavaravalikoima on järjettömän laaja ja hintataso erittäin huokea kautta linjan. Yrityksen toimintaperiaate onkin välittää tuotteita asiakkaille mahdollisimman halvalla ja kaikki kulut on karsittu minimiin. Tämä näkyy verkkokaupan ulkoasussa, mutta itse kaupan teko onnistuu kuitenkin kaikkien säännösten mukaisesti.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

98% Kokonaisarvio

VidaXL: Plussat ja miinukset

+Tarjolla lähes kaikkea
+Ratkaisuja ongelmiin, joita et edes tiennyt olevan olemassa
+Kätevät hakutoiminnot
-Tuotteiden vaihteleva laatu

VidaXL – Kaiken kattava sekatavarakauppa verkossa

VidaXL on hollantilaisten kaverusten perustama verkkokauppa, josta löytyy tuhansittain tuotteita sadoilta eri toimittajilta ja myyjiltä. Toimintaideana on pitää kulut mahdollisimman alhaisena, jolloin hinnat asiakkaille ovat aina edullisia ja tavoitteena ovatkin aina halvimmat hinnat. VidaXL lanseeraa myös omia tuotteitaan, mutta verkkokaupan tarjonta kattaa lukemattoman määrän eri brändejä ja myyjiä.

VidaXL kokemuksia

Verkon yksi suurimmista kauppapaikoista tulee vastaan käytännössä aina, jos etsii mitä tahansa ostettavaa online. VidaXL tarjoaa todennäköisesti minkä tahansa tuotteen aivan spesifejä ammattimaisia myyntiartikkeleja lukuun ottamatta ja tarjontaa on yleensä vielä lukemattomilta eri myyjiltä.

Varsinaisia huippubrändejä VidaXL:n valikoimaan ei sisälly, sillä myynnissä olevat tuotteet on valikoitu edullisuus edellä. Valikoima on kuitenkin niin kattava, että jokaiseen tarpeeseen löytyy tuote edulliseen hintaan ja samasta paikasta voikin hankkia jos jonkinlaista tavaraa.

Edullisuuteen pyrkimien näkyy myös verkkokaupan toteutuksessa, joka on jossain määrin sekava ja kotikutoisen näköinen. Verkkokauppa kuitenkin toimii niin kuin sen kuuluukin ja tilaus-, maksu- ja toimitusprosessi etenee loogisesti loppuun saakka.

Toimitusajat ja -kulut riippuvat tilattavasta tuotteesta, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Järkyttävän laajasta valikoimasta ja jokseenkin omalaatuisesta verkkokaupan ulkoasusta huolimatta VidaXL on mainio kauppapaikka satunnaisen tavaran etsimiseen ja löytöjen tekemiseen.

VidaXL tuotevalikoima

VidaXL on kenties verkon kattavin kauppapaikka ja tarjolla on tuhansittain myyntiartikkeleja lähes mihin tahansa tarpeeseen ja mielihaluun. Tuotteista osa on VidaXL:n omia, mutta tarjolla on hurja määrä muidenkin tuotteita, joita VidaXL välittää verkkokauppansa kautta.

Tuotteet ovat kautta linjan edullisia mikä onkin VidaXL:n toiminnan tärkein kulmakivi. Tuotteet on jaettu 10 eri kategoriaan: huonekalut, koti & puutarha, työkalut & asennustuotteet, urheilutarvikkeet, eläin- ja lemmikkitarvikkeet, lelut & pelit, ajoneuvot & osat, liiketoiminta & teollisuus, vauvat & taaperot sekä muut.

Kaikki kategoriat on jaoteltu vielä lukuisiin alakategorioihin ja tuotteiden rajaaminen onnistuu monien erilaisten kriteerien mukaisesti. Tuotteet voi suodattaa esimerkiksi koon, värin tai brändin mukaan. Kuten kategorioiden määrästä voi päätellä, VidaXL-verkkokaupassa tuotevalikoima on käsittämättömän laaja ja täyttää lähes minkä tahansa tarpeen.

Perinteisten kaupattavien tuotteiden lisäksi tarjolla on huutokauppatuotteita. Huutokaupan toimintaperiaate on perinteinen ja korkein tarjous voittaa huutokaupan sulkeuduttua. Huutokaupattaviakin tuotteita on hurja valikoima ja niitä voi selata klikkaamalla etusivulla ”Huutokaupat” otsikon oikeasta laidasta ”Katso kaikki huutokaupat”.

VidaXL hinnat

Koko VidaXL:n perusajatus on tarjota tuotteita mahdollisimman halvalta ja monelta eri toimittajalta. VidaXL tarjoaakin valtavan määrän halpatuotteita, mutta myös hieman arvokkaampia tavaroita. Voikin leikkisästi todeta, että sitä mitä et VidaXL-verkkokaupasta löydä, sitä et myöskään tarvitse.

Hinnat ovat siis kautta linjan kilpailukykyiset ja varsinkin jos tietää tarkoin mitä etsii, saattaa löytää selkeästi kilpailijoita edullisempia tuotteita ja toisaalta myös paljon tuotteita, joita ei mistään muualta löydä. VidaXL:n sivuilla voi törmätä myös täysin uusiin tuotetuttavuuksiin, joten sivusto voi tarjota ratkaisun ongelmaan, jota et edes tiennyt itselläsi olevan.

VidaXL ale

VidaXL tarjoaa asiakkailleen toisinaan erilaisia kampanja-alennuksia, jotka löytyvät helposti heti etusivulta sekä etusivun keskivaiheilla olevan linkin ”Löydä uskomattomat vidaXL tarjoukset” takaa. Alennukset voivat olla määrätyistä tuotteista tai vaikkapa postikuluista. Lisäksi tilaamalla uutiskirjeen saa viiden euron alennuksen yli 100 euroa maksavasta tilauksesta.

VidaXL maksutavat

VidaXL verkkokaupassa voi maksaa kaikilla suosituimmilla maksutavoilla. Suomalaisten verkkopankkien pankkisiirrot onnistuvat Trustlyn kautta ja luottokorteilla voi maksaa suoraan, kuten myös PayPal:lla. Klarnan kautta maksaessa maksusopimus tehdään Klarnan kanssa ja Klarnan ehdoilla.

VidaXL toimitusajat

Toimitusajat riippuvat tilatusta tuotteesta ja sen lähtöpaikasta sekä määränpäästä. Tilauksen yhteydessä annetaan alustava toimitusaika ja tilausta voi seurata sähköpostiin saapuvan seurantalinkin kautta.

VidaXL tuotteen palautus

VidaXL tuotteen palautusprosessi alkaa palautuspyynnöstä. Pyynnön voi tehdä verkkosivujen kautta seuraavasti:

1. Siirry VidaXL apukeskukseen etusivun alaosassa löytyvän linkin ”Asiakaspalvelu” kautta

2. Valitse linkki ”Palautus”

3. Klikkaa ”Kuinka pyydän palautusta?”

4. Klikkaa ”Yhteydenottolomake” ja sen jälkeen ”Yhteydenottolomakkeemme”

5. Täytä lomakkeeseen seuraavat tiedot:

·   Tilausnumero

·   Tuote, jonka haluat palauttaa

·   Palautuksen syy

·   Kuvat (vaurioiden tai väärän saadun tuotteen tapauksessa)

·   Haluamasi ratkaisu

Pyynnön lähettämisen jälkeen asiakaspalvelu ottaa yhteyttä 24 tunnin sisällä.

VidaXL kanta-asiakasohjelma

VidaXL kanta-asiakasohjelmaan voi liittyä verkkosivujen kautta, klikkaamalla linkkiä ” vidaXL +, ansaitse pisteitä ja saat alennuksia!” etusivun keskivaiheilla. Rekisteröitymisen jälkeen kaikista ostoksista saa pisteitä, joita voi käyttää alennuksiin seuraavien ostosten yhteydessä.

Kanta-asiakkaat ansaitsevat yhden pisteen jokaisesta 12,5 käytetystä eurosta. Pisteet vastaavat euroja seuraavasti: 10 pistettä = 5 euroa, 50 pistettä = 25 euroa ja 100 pistettä = 50 euroa.

VidaXL asiakaspalvelu ja yhteystiedot

VidaXL on kansainvälinen verkkokauppa ja sen päämaja on Venlossa, Hollannissa. Sähköpostilla yhteyttä voi ottaa osoitteeseen webservice (at) vidaxl.fi sekä puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9-12 numeroon 09 4245 1853. Asiakaspalvelu toimii virtuaalisen chat-botin kautta verkkosivuilla.

VidaXL risut ja ruusut

Ruusut:

  • hämmentävän laaja valikoima tuotteita laidasta laitaan
  • tarjolla myös tuotteita, joita et taatusti tiennyt edes olevan olemassa
  • kätevä hakutoiminto ja tuotteiden rajausmahdollisuus
  • edulliset hinnat.

Risut:

  • melko kotikutoisen oleva sivusto
  • tuotteiden vaihteleva laatu
  • vaihtelevat toimitusajat ja -hinnat.

VidaXL yhteenveto

VidaXL on kenties kattavin online-kauppapaikka Euroopassa ja valikoimasta löytyviä tuotteita on tuhansia eri kategorioissa. Kaikkiin tarpeisiin löytyy varmasti tuote VidaXL-kaupasta ja todennäköisesti halvimpaan mahdolliseen hintaan.

Edullisuuteen tähtäävän yrityksen toiminnoissa on pyritty karsimaan kaikki ylimääräiset kustannukset ja se näkyy jonkin verran verkkosivun ulkoasussa, mutta kaikki toimii tästä huolimatta kuten pitääkin. Tarvitset sitten mitä tahansa, kannattaa tarkistaa aina ensimmäisenä VidaXL-tarjonta.

Usein kysytyt kysymykset

Tuotearvostelut ovat aitoja asiakkaiden jättämiä arvosteluja. Ostotapahtuman yhteydessä asiakkailta pyydetään palautetta, joka lisätään verkkosivuille.

otteet ovat tarjolla vain verkkokaupassa, sillä myymälöitä ei ole.

Tilauksen käsittelyn alkaessa tilaajalle lähetetään sähköpostiin seurantalinkki, josta tilausta voi seurata alusta loppuun.

Voit aktivoida kuponkikoodikentän maksuvaiheessa. Kenttään lisätään kuponkikoodi ja alennus lasketaan heti.

Asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse joka arkipäivä klo 9-12 numerossa 09 4245 1853. Yhteyttä voi ottaa lisäksi sähköpostitse osoitteessa webservice (at) vidaxl.fi tai sivuston chat-botin kautta.
This site uses cookies to enhance user experience.