Viaplay-arvostelu

Viaplay logo

Viihdepalvelu Viaplay tarjoaa asiakkailleen kattavasti seurattavaa tv-sarjojen, elokuvien ja urheilun muodossa. Lähetysoikeuksien kirjo vaihtelee vuosittain ja sisältö muuttuu jatkuvasti. Pääosissa Viaplaylla ovat pohjoismaiset sarjat ja elokuvat sekä huippusuositut urheilulajit, kuten F1, Valioliiga ja NHL. Viaplay onkin monelle urheilufanille pakkohankinta eivätkä tv-viihteen ystävätkään jää kylmäksi.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

97% Kokonaisarvio
Viaplay logo

Viaplay: Plussat ja miinukset

+Laaja valikoima ohjelmia jokaiseen makuun
+Upeita Elisa Viihde -alkuperäissarjoja
+Jatkuvasti uutta nähtävää ja vanhoja suosikkeja
-Elisa Viihde Viaplay Total -paketin hinta (39,90 €/kk)

Viaplay – TV-viihdettä ja urheilua pohjoismaiseen makuun

Ruotsalaisen Viaplay Groupin perustama viihdepalvelu Viaplay on yksi Pohjoismaiden suosituimmista palveluista. Viaplay tarjoaa tuotettaan Suomen, Ruotsin, Tanskan, Islannin ja Norjan lisäksi myös Baltian maissa, Puolassa, Hollannissa, USA:ssa ja Ison-Britanniassa. Aiemmin nimellä Viasat tunnettu palvelu käynnistettiin vuonna 2007 ainoastaan pohjoismaisille markkinoille.

Kesäkuussa 2020 Elisa osti osan Viaplayn liiketoiminnasta ja Viaplay muuttui Suomessa Elisa Viihde Viaplayksi. Tässä arvostelussa puhumme kuitenkin selvyyden vuoksi Viaplaysta, vaikka käsittelemmekin Suomessa toimivaa palvelua. Suomessa Viaplay tarjoaa asiakkailleen kahta pakettia: Viaplay Total ja Viaplay viihde. Total-pakettiin kuuluu Viaplayn koko tarjonta ja viihdepaketista on karsittu pois urheilu.

Viaplay keskittyy pohjoismaiseen tv-tuotantoon ja valikoimista löytyykin paljon tv-sarjoja ja elokuvia, jotka on tehty Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Islannissa tai Suomessa. Tv-viihteen lisäksi Viaplay on hankkinut lähetysoikeudet useaan erittäin suosittuun urheilusarjaan, kuten jääkiekon NHL:n, jalkapallon Valioliigaan sekä lähinnä Suomessa suosittuun F1-sarjaan. Palvelu toimii kokonaisuudessaan verkossa muiden streaming-palveluiden tapaan. Viaplayn sovelluksen kautta lähetyksiä voi katsella mobiililaitteilla tai älytelevisiolla.

Kokemuksia Viaplaysta

Viaplaylla on tarjolla kattava valikoima kotimaisia ja pohjoismaisia sarjoja, ja vuonna 2021 palveluun lisättiin noin 50 pohjoismaista alkuperäissarjaa, joten katsottavaa riittää tv-sarjojen osalta kiitettävästi. Palvelun elokuvat ovat yleensä vanhempaa sorttia, mutta useimmiten laadukkaammasta päästä ja lisäksi palvelusta löytyy monia artikkeleja, joita ei muualta pysty katsomaan.

Urheilutarjonta Viaplaylla on erittäin kattavaa ja suomalaisten suosikkisarjat F1, NHL ja Valioliiga takaavat suosion suomalaisissa kisakatsomoissa. Urheilua on tarjolla suorana lähetyksenä lähes kellon ympäri ja laidasta laitaan, aina dartsista triathlonin kautta UFC-vapaaotteluun.

Viaplayn palvelu toimii pääsääntöisesti hyvin, vaikka urheilulähetysten ajoittaiset ongelmat häiritsevät toisinaan katseluelämystä. Syy ongelmiin on kuitenkin pääsääntöisesti alkuperäisessä lähetyksessä eikä Viaplayssa. TV-sarjoissa ja elokuvissa ei ongelmia ole esiintynyt. Sovelluksen käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja toimiva, ja esimerkiksi haku-toiminto on erinomainen.

Viaplayn tuotevalikoima

Viihdepalvelu Viaplay tuo asiakkaiden vastaanottimiin pääsääntöisesti pohjoismaista tuotantoa olevia tv-sarjoja, elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia. Mukana on myös Hollywood-tuotantoja, harvemmin kuitenkaan aivan uusimpia nimikkeitä. Urheilutarjonta on räätälöity erinomaisesti suomalaiseen makuun ja Viaplay onkin yksi suosituimmista urheilun streaming-palveluista Suomessa.

TV-sarjat ja elokuvat         

Viaplay on panostanut suuresti pohjoismaiseen elokuva ja tv-tuotantoon, mutta mukana on myös joitain huippusarjoja muualta. Pohjoismaiset uutuudet löytyvät yleensä Viaplaylta, oli kyse sitten elokuvista, dokumenteista tai TV-sarjoista.

Elokuvat eivät edusta tuoreinta tuotantoa, mutta mukana on paljon elokuvataiteen klassikoita sekä pohjoismaisia merkkiteoksia. Hieman uudempia ja suositumpia elokuvia voi myös vuokrata tai ostaa omaksi Viaplayn kautta.

Urheilu

Kenties Viaplayn suurin myyntivaltti Suomessa on sen urheilutarjonta. Jalkapallon Valioliiga on ylivoimaisesti Suomen suosituin jalkapallosarja eikä jääkiekon NHL:n seuraajistakaan ole pulaa. Vaikka Formula 1 on hieman menettänyt vetovoimaansa Kimi Räikkösen ripustettua ajohanskat naulaan, löytyy autourheilun kuninkuusluokalle vankka fanikuntansa.

Urheilutarjonnan täydentävät golf, UFC ja jalkapallon Eurooppa-liiga, Saksan Bundesliga ja kattava valikoima urheiludokumentteja sekä makasiiniohjelmia.

 Lastenohjelmat

Viaplay tarjoaa aimo annoksen lastenohjelmia ikäluokille 0-12 ja löytyypä palvelusta myös erittäin paljon lapsille suunnattuja elokuvia aina kotimaisista tuotannoista kansainvälisiin hitteihin. Viaplayn palvelussa onkin oma osionsa lapsille tarkoitetuille sisällölle.

Viaplayn lastenohjelmissa seikkailevat muun muassa

 • Blaze ja monsterikoneet
 • Ryhmä Hau
 • Pipsa Possu
 • Onneli ja Anneli
 • Willy Fog
 • TaoTao.

Viaplay hinnat

Viaplay tarjoaa valittavaksi kaksi eri pakettia. Elisa Viihde Viaplay Total sisältää kaiken Viaplayn tarjonnan eli sarjat, elokuvat ja urheilun, kun taas Elisa Viihde Viaplay pitää sisällään kaiken muun paitsi urheilun.

Viaplay Totalin hinta on 39,99€/kk ja Viaplay viihteen 12,99€/kk. Total paketin hinta voi vaikuttaa korkealta, mutta muihin huippu-urheilua sisältäviin paketteihin verrattuna se on samalla viivalla – ei siis kallis eikä halpa.

Viaplay viihteen hinta vertautuu myös muihin palveluihin, jotka keskittyvät tv-sarjoihin ja elokuviin. Molemmat paketit ovat voimassa kuukauden kerrallaan ja ne voidaan irtisanoa koska tahansa.

Viaplay maksutavat

Viaplayn hankkimiseksi tarvitset luottokortin, jonka tulee olla Visa tai MasterCard ja sen tulee olla suomalaisen pankin myöntämä.

Viaplayn asiakaspalvelu

Viaplayn asiakaspalveluun saa helpoiten yhteyden Facebook messengeriä käyttämällä. Arkisin asiakastuki palvelee 8-21 ja viikonloppuisin 9-21. Asiakastukeen voi myös ottaa yhteyttä Viaplayn verkkosivun kautta yhteydenottolomakkeella.

Viaplay risut ja ruusut

Ruusut:

 • erinomainen valikoima pohjoismaisia sarjoja ja elokuvia
 • yksinoikeudet suosittuihin urheilusarjoihin
 • toimiva sovellus ja laadukas kuvan- ja äänenlaatu.

Risut:

 • suhteellisen tyyris
 • palveluun kuuluvat elokuvat ovat melko vanhoja
 • tuoreemmista elokuvista pitäisi maksaa erikseen.

Viaplay yhteenveto

Viaplay on pohjoismainen viihdepalvelu, jonka sisältö on räätälöity suomalaiseen makuun niin tv-sarjojen ja elokuvien kuin urheilunkin osalta. Viaplay Total on urheilufanille pakkohankinta, vaikka lähes 40 euron kuukausihinta saattaa hirvittää, maksaa moni Valioliigan, Formulan ja NHL:n takia hammasta kiristellen.

Viaplayn viihdepaketti pelkällä TV-sarja- ja elokuvasisällöllä miellyttää pohjoismaisten tuotantojen ja vanhempien klassikoiden ystäviä, mutta uusimpia Hollywood-hittejä ei palvelusta ilman ylimääräistä maksua löydy. Toimiva verkkopalvelu sekä sovellukset ovat Viaplayn valttikortti ja käyttöliittymä toimii erinomaisesti kaikilla laitteilla.

Usein kysytyt kysymykset

Käyttäjätili on henkilökohtainen ja sisältöä pystyy tällä hetkellä katsomaan kahdella laitteella samaan aikaan.

Viaplay noudattaa EU:n vapaan liikkuvuuden periaatetta, eli voit käyttää palvelua kaikissa EU- ja EEA-maissa.

Nopeusvaatimukset riippuvat käytettävästä laadusta: SD-laatu 3,0 Mbit/s, HD-laatu 10,0 Mbit/s, UHD-laatu 25,0 Mbit/s.

Viaplayn sovellukset tukevat suurinta osaa mobiililaitteista.

Suomenkieliset tekstitykset löytyvät muun kielisistä ohjelmista urheilua lukuun ottamatta.
This site uses cookies to enhance user experience.