Stockmann-arvostelu

Stockmann logo

Legendaarinen Stockmann on ollut viime vuosina otsikoissa vähemmän mairittelevista syistä, mutta liiketoiminta on viimeaikoina tervehtynyt ja Stocka porskuttaa jälleen. Laadukkaat brändit ja design-tuotteet edellä kulkeva Stockmann pitää kiinni omasta tyylistään ja verkkokauppa vastaa odotuksia – valikoima on laaja ja laadukas.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Hinnoittelu

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

98% Kokonaisarvio
Stockmann logo

Stockmann: Plussat ja miinukset

+Suomen tunnetuin tavarataloketju
+Stockmannilta saa käytännössä kaikkea
+Stockmannin legendaarinen jouluikkuna ilahduttaa kaikenikäisiä
-Vähän toimipisteitä

Stockmann – Laatua kaikenlaiseen arkeen ja juhlaan

Suomalainen pörssiyhtiö ja tavaratalo Stockmann on perustettu jo vuonna 1862 ja se onkin yksi Suomen vanhimmista yrityksistä. Nykyisin Stockmannin vähittäismyynti on keskittynyt pukeutumiseen, kosmetiikkaan, kodin tuotteisiin ja vapaa-ajan tuotteisiin. Verkkokauppa on avattu vuonna 2010 ja se on sittemmin läpikäynyt lukuisia päivityksiä.

Stockmannin maine hieman parempana ja arvokkaampana tavaratalona on pysynyt, vaikka liiketoiminnan vaikeudet ovat aiheuttaneet monien toimintojen alasajon. Stockmannin aiemmin aggressiivinen laajentuminen loppui ja keskittyminen ydinosaamiseen onkin kantanut hedelmää. Stockmannin verkkokaupan tuotteet ovat korkealaatuisia ja arvokkuus on säilynyt digitalisaatiosta huolimatta.

Arvokiinteistöissä sijaitsevista kivijalkaliikkeistä nettikauppaan siirtyminen on muuttanut Stockmannin brändiä, mutta vain vähän. Verkkokaupan tuotteet ovat käytännössä samoja kuin kivijalkaliikkeessä ja valinnan varaa riittää. Myös tarjoukset löytyvät verkkokaupasta ja kuuluisa tarjouskampanja Hullut Päivät on saanut jopa oman verkkokauppansa.

Kokemuksia Stockmannista

Stockalta löytyy tunnetusti kaikki maailman isoimmat brändit ja tuotemerkit, olivat kyseessä sitten merkkivaatteet, kosmetiikka tai kodin sisustus ja design. Korkeat hinnat ovat aina kuuluneet asiaan ja harvempi Stockmannilla päivittäin shoppaileekaan. Muotitietoiselle ja brändiuskolliselle asiakkaalle Stockmann on erinomainen liike ja kun tarkoituksena on hankkia laatua, Stockmann toimittaa.

Verkkokaupassa Stockmannin valikoima on jopa laajempi kuin jättimäisessä Helsingin tavaratalossa ja verkkokaupan syövereissä seikkailemiseen voi mennä tunti jos toinenkin. Tuotekategorioita on valtava määrä, mutta onneksi hakutoiminto auttaa, jos tietää mitä on etsimässä.

Tuotteiden selaileminen on kuitenkin toteutettu esimerkillisesti ja eri valikot sekä vaihtoehdot ovat selkeästi näkyvillä. Verkkokaupan toteutus on suorastaan erinomainen, joskin tuotesivulta paluu-painiketta jäi kaipaamaan.

Stockmannin tuotevalikoima

Mutta mitä Stockmannilta voi ostaa? Stockan tuotevalikoima on äärimmäisen laaja, ja saman katon alta voi löytää tuotteita lähes kaikista kuviteltavissa olevista kategorioista. Stockmann tarjoaa muun muassa

 • kosmetiikkaa
 • vaatteita
 • jalkineita
 • kodintarvikkeita
 • pienelektroniikkaa
 • kodinkoneita
 • lemmikkieläintarvikkeita
 • urheiluvälineitä
 • leluja
 • huonekaluja, mattoja ja valaisimia
 • päivittäistavaroita
 • makeisia
 • elintarvikkeita
 • lehtiä.

Tuotevalikoimaa on lähestytty laadun, eettisyyden ja kestävän kehityksen sekä yksilöllisyyden näkökulmasta, ja Stockmannin valikoima eroaakin monesta muusta tavaratalosta.

Vaatetus ja asusteet

Stockmannin ykköstuotekategoria on vaatetus. Valikoimasta löytyvät kaikki suosituimmat brändit ja muotivaatteet sekä asusteet. Naisten, miesten ja lasten vaatteet löytyvät omista kategorioistaan verkkokaupassa ja valikoiman laajuus on valtava.

Tuotteet ovat lähtökohtaisesti laadukkaita ja merkit tunnettuja. Hienona lisänä tuotevalikoimasta pystyy valitsemaan kokonaisen tyylin ja ostamaan tähän tyyliin kuuluvat tuotteet.

Kosmetiikka

Kosmetiikka-osasto on Helsingin keskustan kivijalkakaupan vetonaula ja myös nettikaupassa kosmetiikkatuotteiden määrä on hurja. Erilaiset meikit, ihon- ja hiustenhoitotuotteet, tuoksut ja terveystuotteet löytyvät valikoimasta, joka keskittyy tunnettuihin merkkituotteisiin ja isoihin brändeihin.

Koti ja sisustus

Stockmannin verkkokauppa tarjoaa kirjaimellisesti kaikkea kotiin. Kodin sisustuskategoria kattaa käytännössä kaiken mitä kotiin voi tarvita aina tapeteista kodinkoneisiin ja grilleistä kattovalaisimiin. Design-tuotteita löytyy jokaisesta kategoriasta ja erilaisia mallistoja joka lähtöön ja sisustustyyliin.

Sisustustuotteita ja vuodevaatteita sekä pyyhkeitä on myös tarjolla Stokmannin oman tuotemerkin, Casa Stockmannin puitteissa. Casa Stockmann -tuotteet suunnitellaan Helsingin Pitäjänmäessä Stockmannin omassa studiossa ja niillä on Design from Finland -tunnus.

Stockmann hinnat

Stockmannin maine arvokkaana ja laadukkaana, ”high street”-tavaratalona on ansaittu ja hinnat ovatkin korkeammat kuin monissa muissa tavarataloissa. Merkkituotteet luonnollisesti maksavat ja ihmiset ovat niistä myös valmiita maksamaan.

Hinta-laatusuhde on Stockmannilla kuitenkin useimmiten kohdillaan eikä merkkituotteita saa muualtakaan halvemmalla. Korkeita hintoja kavahtavat pääsevät nauttimaan erilaisista kampanjoista ja etenkin kaikkien tuntemat Hullut Päivät pitävät huolen siitä, että myös tarkan markan asiakkaat pitävät Stockmannin mielessään.

Stockmann ale

Stockmannin verkkokaupasta löytyy useita kampanjoita, joissa tuotteiden hinnat ovat reilusti normaalia alhaisempia. Suomen kenties tunnetuin alennusmyynti, Hullut Päivät, järjestetään puolestaan joka vuosi huhti- ja lokakuussa.

Stockmann maksutavat

Verkkokaupassa on mahdollista maksaa suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla. Korttimaksut onnistuvat Stockmann MasterCardilla, MasterCardilla, Visalla, Visa Electronilla tai American Expressilä ja mobiilimaksaminen MobilePaylla tai Pivolla. Myös laskulla tai erämaksulla maksaminen onnistuu erillisellä sopimuksella Collector Bank AB:n kanssa.

Stockmann toimitusajat

Verkkokaupan toimitusajat vaihtelevat, mutta ovat yleensä 2-7 arkipäivää, oli kyseessä sitten nouto tavaratalosta, toimitus noutopisteeseen tai kotiinkuljetus.

Stockmann noutopalvelu

Stockmannin myymiä omia tuotteita pystyy varaamaan tavaratalosta verkkokaupan ”Varaa myymälästä”-toiminnolla. Valikoima on rajattu, mutta tuotteen voi noutaa 4 tunnin sisällä varauksesta tai seuraavan aukiolopäivän aamuna.

Stockmann tuotteen palautus

Verkkokaupasta tilatun tuotteen voi palauttaa 30 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Palauttaminen on maksutonta. Tuotteen tulee olla käyttämätön ja alkuperäispakkauksessaan eikä muunneltuja tuotteita voi palauttaa. Avattua hygieniatuotetta ei myöskään voi palauttaa. Palautuksissa on käytettävä tuotteen mukana tullutta palautuslomaketta.

Stockmann huolto

Takuu- ja huoltoasioissa tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun. Huollettavan laitteen voi myös toimittaa suoraan valtuutettuun huoltoliikkeeseen, kunhan mukaan liittää huoltoilmoituksen ja takuutodistuksen.

Stockmann kanta-asiakasohjelma

MyStockmann kanta-asiakasohjelmaan liittymällä saat käyttöösi kuukausittaiset edut, kutsuja tapahtumiin ja ilmaisen toimituksen määrätyillä ehdoilla. Kanta-asiakasohjelmassa keräät ostoksistasi pisteitä, joilla saat parempia etuja, kuten ilmaista pysäköintiaikaa. Stockmannin kumppaneilta saatavat edut kuuluvat myös MyStockmann kanta-asiakasohjelman etuihin.

Stockmann asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun saa helpoiten yhteyden verkkokaupan chat-toiminnolla, jossa palvelee aina ihminen. Puhelimitse asiakaspalveluun voi soittaa numeroon +35891211 maanantaista perjantaihin klo 09-21, lauantaisin klo 9-19 ja sunnuntaisin klo 11-18. Yhteyttä voi ottaa myös verkkokaupan sivustolta löytyvällä lomakkeella.

Stockmann yhteystiedot ja aukioloajat

Stockmann tavaratalot löytyvät Helsingin keskustasta, Itäkeskuksesta, Espoon Tapiolasta, Vantaan Jumbosta sekä Tampereelta Hämeenkadulta ja Turusta Yliopistonkadulta. Myymälöiden tarkemmat osoitteet ja aukioloajat löytyvät Stockmannin sivuilta.

Stockmann risut ja ruusut

Ruusut:

 • hyvämaineinen, perinteikäs tavarataloketju
 • tuotteita jokaiselle budjetille tavaratalon omien merkkien ansiosta
 • asiantunteva asiakaspalvelu myymälöissä, jos myyjän onnistuu löytämään
 • valtava valikoima myös sisustustuotteita ja käyttötavaroita
 • erinomainen verkkokauppa, jossa tuotetiedot ovat helposti löydettävissä
 • kätevät toiminnot vaatetustyylin valintaan
 • helppo maksu- ja tilausprosessi.

Risut:

 • pahimmillaan pitkät toimitusajat myös myymälänoudoissa
 • rajallinen määrä myymälöitä
 • tuotteiden saatavuus välillä heikkoa
 • Stockmann on vähentänyt henkilökuntaansa radikaalisti, mikä näkyy osastoilla
 • Stockmann tunnettiin aiemmin nimenomaan erinomaisesta palvelustaan, joten tästä tinkiminen on suoranainen synti
 • ei enää Akateemista Kirjakauppaa.

Legendaarisen Stockan Herkun siirtyminen S-ryhmän alaisuuteen muutama vuosi sitten oli monelle vannoutuneelle kanta-asiakkaalle kova isku. Myös Akateemisesta kirjakaupasta luopuminen Bonnier Booksille vuonna 2015 merkitsi isoa käännekohtaa.

Stockmann yhteenveto

Perinteinen merkkituotteisiin ja korkeaan laatuun panostava Stockmann pitää asemansa hieman korkeamman luokan vaatteiden ja asusteiden, kodin sisustuksen ja kosmetiikan saralla. Verkkokaupan kehitystyö on mennyt putkeen ja toimivuus on erinomainen, vaikka tuotevalikoima on valtava. Stockmann on modernisoinut otettaan ja onnistunut siinä erinomaisesti, luopumatta omasta brändistään.

Usein kysytyt kysymykset

Online Exclusive -tuotteet löydät vain verkkokaupasta ja ne ovat Stockmannin kumppaneiden tuotteita, jotka tilataan Stockmannin verkkokaupan kautta. Verkkokaupan ehdot pätevät myös näihin tilauksiin.

Jos tilaat yli 80 euron arvosta tuotteita, toimitus noutopisteeseen on ilmainen. Muutoin tilaukset maksavat 4,90 euroa noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin, 6,90€ Budbee-kotiinkuljetuksella tai 9,90€ Postin kotiinkuljetuksella. Pakollinen kotiinkuljetus esimerkiksi suurien huonekalujen osalta maksaa hinnaston mukaisesti 0-50 euroa.

Varastossa olevat tuotteet pyritään lähettämään samassa lähetyksessä, mutta poikkeavat toimitusajat tai eri varastoista lähtevät tuotteet voivat tulla eri lähetyksissä.

Tavaratalonoudot säilyvät 10 päivää tilauksen saapumisen vahvistamisesta. Postin noutopisteessä lähetystä pidetään 7 päivää ja Matkahuollon noutopisteessä 14 vuorokautta.

Stockmannin verkkokauppa toimittaa tuotteita vain Suomeen, mutta erillisestä toimituspalvelusta voit tilata tuotteita myös ulkomaalaisiin osoitteisiin.
This site uses cookies to enhance user experience.