DNA-arvostelu

DNA logo

Teleoperaattori DNA ei tarjoa asiakkailleen pelkästään puhelinliittymiä, nettiliittymiä ja niihin liittyviä palveluja, vaan myös laitteita ja viihdepalveluja. Asiakas löytääkin DNA:lle keskittämällä käytännössä kaiken tarpeellisen kodin elektroniseen viihteeseen ja yhteydenpitoon. Ja kaiken tämän voi tilata erinomaisesti suunnitellusta verkkokaupasta.

Sivuston käytettävyys

Tuotevalikoima

Myymälöiden määrä

Asiakaspalvelun tavoitettavuus

97% Kokonaisarvio

 DNA – Paljon muutakin kuin puhelinliittymä

DNA on suomalainen tietoliikenneoperaattori, jolla on Suomessa yli neljä miljoonaa asiakasta. Ensisijaisena tuotteena ovat puhelin- sekä nettiliittymät, mutta myös puhelimet ja viihde-elektroniikka. Verkkokaupan lisäksi DNA operoi myös kivijalkamyymälöissä ja DNA Kauppa onkin Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju.

DNA tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hankkia kaiken kodin viihde-elektroniikan sekä niiden tarvitsemat yhteydet samasta paikasta. Esimerkiksi taloyhtiöille tarjottavat verkkoratkaisut ovat kasvattaneet DNA:n markkinoita valtavasti ja samalla, kun asiakas ostaa nettiyhteyden, voi DNA tarjota myös paljon muuta puhelinliittymistä tietokoneisiin ja televisioihin. DNA:n verkkokauppa toimii erinomaisesti ja on mainio kohde mihin tahansa kodin viihdetarpeeseen.

Kokemuksia DNA:sta

DNA:n puhelin- ja nettiliittymät ovat olleet käytössä jo pitkään ja DNA kuuluu luotettavimpiin alansa toimijoihin. Palveluiden määrä on lisääntynyt vuosien saatossa ja nykyään DNA:lta löytyykin vastaus kaikkeen kodin viihde-elektroniikkaan liittyvään, perinteisten puhelinliittymien ja nettiyhteyksien lisäksi. Varsinkin taloyhtiöiden kautta tilattavat nettiliittymät ovat edullisia ja ehdottomasti hintansa väärti. Toimivuus kaikilla liittymillä on erinomainen eikä palveluista ole moitteen sijaa.

Laitekaupan laitteiden hinnat ovat usein hieman yläkanttiin, mutta tarjouksia ja alennuksia tarkkailemalla voi löytää erittäin kilpailukykyisiä hintoja. Tilaus ja maksuprosessi toimivat jouhevasti, eikä ilmainen kuukausimaksu-mahdollisuus ole koskaan haitaksi. Esimerkiksi puhelinta on helppo maksaa pois puhelinlaskun yhteydessä. Verkkokauppa toimii muutenkin erinomaisesti, tuotesivujen tiedot ovat kattavat ja tuotteiden etsiminen on helppoa.

DNA tuotevalikoima

DNA keskittyy tuotevalikoimassaan lähinnä puhelin- ja nettiliittymiin, mutta tarjolla on myös jos jonkinlaista viihde-elektroniikkaa sekä viihdepalveluja. Valikoima on sekä liittymissä että laitteissa kohtalaisen suppea, mutta tarkoin valitut laitteet sopivat suurimmalle osalle asiakkaista mainiosti.

Myös hintahaitarin molemmista päistä löytyy sopivasti tuotteita, joten DNA mahdollistaakin koko viihde-osaston hankkimisen samasta osoitteesta samalla kertaa. Kaikki tuotteet löytyvät loogisista kategorioistaan, joita ovat

  • laitteet
  • puhelinliittymät
  • netti
  • viihde.

Puhelin- ja nettiliittymät         

DNA:n puhelinliittymät sisältävät pääosin rajattomat puhelut ja viestit sekä datan Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. EU Datan rajoitukset vaihtelevat liittymätyypin mukaan, samoin kuin datasiirron nopeus.

Jos lapsille suunnattua liittymää ei lasketa mukaan, halvin DNA puhelinliittymä maksaa 26,99 €/kk ja avausmaksu on 6,90 euroa, kun kallein puolestaan maksaa 49,90 €/kk samalla avausmaksulla. DNA:n kiinteiden nettiyhteyksien saatavuus ja hinnat määräytyvät kohteen mukaan ja parhaimmillaan taloyhtiönetin saa alle kymmenellä eurolla kuussa. Tarjolla on myös erilaisia mobiilinetti-yhteyksiä sekä taloyhtiöille tarkoitettuja ratkaisuja.

Laitteet ja puhelimet

Verkkokaupan laitevalikoima on laaja, mutta vaihtoehdot kategorioiden sisällä ovat onneksi rajatut. Valikoimaa on juuri sopivasti ja jokaiseen tarpeeseen löytyy sopiva tuote, kenties aivan ammattimaista käyttöä lukuun ottamatta. Puhelimet, tabletit, tietokoneet, televisiot, pelikoneet, valokuvaus, musiikki, älykellot sekä älykodin laitteet kuuluvat DNA:n laitekaupan valikoimiin – tarvikkeineen kaikkineen.

Viihdepalvelut

Viihdepalveluihin kuuluvat DNA TV Hubi, jonka kautta on mahdollista tilata kanavapaketteja, suoratoistopalveluita ja ostaa tai vuokrata viihdettä. DNA on paketoinut viihdettä erilaisiin kuukausihintaisiin paketteihin, joista löytyy valinnanvaraa esimerkiksi urheilun tai Netflixin muodossa.

DNA hinnat

DNA:n puhelinliittymähinnat ovat kohtalaisen kalliit verrattuna halvimpiin vaihtoehtoihin. Muutoin verkkokaupan hintataso on kilpailukykyinen ja varsinkin tarjoukset ovat erinomaisia. Palveluita keskittämällä voi säästää vieläkin enemmän ja asiakasetuihin kannattaa liittymäasiakkaana yleensä tarttua.

DNA ale

Verkkokaupan laitteista ja useimmiten myös liittymistä löytyy usein alennuksia, jotka on helppo tarkistaa verkkosivujen ”Tarjoukset”-alasivulta tai laitteiden selausnäkymästä näkyvistä hinnoista.

DNA maksutavat

Verkkokaupan tuotteet voi maksaa suomalaisilla verkkopankeilla, luottokorteilla, MobilePaylla tai DNA Maksuaika -sopimuksella, johon kuuluu jopa 3 vuoden kuukausimaksut ilman korkoja tai kuluja.

DNA toimitusajat

Verkkokaupan tuotteet toimitetaan asiakkaalle parhaimmillaan seuraavana arkipäivänä joko kotiovelle, kirjeenä, pikkupakettina postilaatikkoon tai Postin pakettiautomaattiin tai toimipisteeseen. Tilausta tehdessä näet valittavissa olevat toimitustavat sekä arvioidun toimitusajan.

DNA noutopalvelu

Osan verkkokaupassa myytävänä olevista tuotteista voi varata ja noutaa DNA Kaupasta. Verkkokaupan tuotekortissa näkyy tällöin vaihtoehto ”Nouda myymälästä”. Varaus on voimassa seuraavan päivän eikä se sido asiakasta ostamaan tuotetta.

DNA tuotteen palautus

Verkkokaupasta ostetun tuotteen palauttaminen on aina ilmaista. Osassa laitteista on myös valmistajan ilmoittaman takuuajan lisäksi myönnetty kolmen vuoden DNA Takuu. Laite on palautettava 14 vuorokauden kuluessa peruuttamisilmoituksen tekemisestä.

Laitteen myyntipakkaus tulee olla uudenveroinen eikä laitetta voi palauttaa, jos sitä on käytetty. Laitteen voi palauttaa DNA:n sopimustunnuksella Postin kautta.       

DNA huolto

Laitteiden takuuaika vaihtelee, mutta osalle tuotteista DNA myöntää ylimääräisen kolmen vuoden takuun. Jos laitteen valmistajan takuuaika on mennyt umpeen, laitteen voi toimittaa huoltoon vain DNA Kaupan kautta, jolloin tuote korjataan tai hyvitetään rahana ikävähennys huomioiden.

DNA kanta-asiakasohjelma

DNA asiakkaana saat erilaisia etuja ja tarjouksia, mutta varsinaista kanta-asiakasohjelmaa ei ole – DNA kohtelee kaikkia asiakkaitaan tasapuolisesti. Nettisivujen kautta omille sivuille kirjautumalla voi hallita laskutusta, tilauksia, liittymiä ja palveluita. Tarjoukset löytyvät verkkosivun yläpalkin kohdasta ”Tarjoukset”.

DNA asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse numerossa 044 144 044 arkisin klo 8-18 ja muina aikoina mikäli kyseessä on PUK-kysely, vikailmoitus tai katoamisilmoitus. Muutoin DNA asiakaspalvelu toimii netissä ja chat on saatavilla arkisin 08-21 sekä lauantaisin 9-16.30. Tämän lisäksi voit varata nettisivujen kalenterista soittoajan, jolloin DNA asiakaspalvelu ottaa sinuun yhteyttä. Nettisivujen kautta voi myös lähettää asiakaspalveluun viestin erillisellä lomakkeella.

DNA yhteystiedot

Yhteydenotto onnistuu puhelimitse joko arkisin klo 8-18 asiakaspalvelun numeroon 044 144 044 tai arkisin 9-20 ja lauantaisin klo 10-16 myyntipalveluun 0800 550 044. DNA Kauppojen sijainnit ja aukioloajat löytyvät nettisivujen yläpalkin linkin ”DNA Kaupat” kautta ja niitä on yli 60 eri puolilla Suomea. DNA Kaupassa voit hoitaa sekä olemassa oleviin tilauksiin liittyviä asioita ja luonnollisesti myös ostaa tuotteita. Tuotteiden myymäläsaatavuudet löydät myös verkkokaupasta.

DNA risut ja ruusut

Ruusut:

  • puhelinliittymät, nettiliittymät, laitteet ja viihdepalvelut samasta paikasta, samalla kertaa ja samalla laskulla
  • tuotteet ja palvelut helposti löydettävissä verkkokaupasta
  • paljon tarjoustuotteita kilpailukykyisillä hinnoilla myös verkkokaupassa
  • helppo ja vaivaton tilaus- ja toimitusprosessi.

Risut:

  • liittymien valinnassa on parempi tietää mitä on etsimässä tai tutustua tarjontaan huolella, sillä tarkempien hintatietojen löytäminen vaatii hieman vaivannäköä.
  • puhelinliittymien perushinnat ovat verrattain kalliita.

DNA yhteenveto

DNA kilpailee tasapäisesti muiden suurien teleoperaattorien kanssa tarjoamalla kattavan valikoiman puhelin- ja nettiliittymiä joka lähtöön sekä erinomaisen valikoiman laitteita ja viihdepalveluja laidasta laitaan. Verkkokaupan valikoima on riittävän kattava ja laitteita sekä palveluja löytyy useasta hintaluokasta ja käyttötarpeesta.

Puhelin- ja nettiliittymät ovat yhä etusijalla ja asiakkaat saavatkin usein tarjouksia laitteista tai muista palveluista. DNA tekee minkä lupaa ja tarjoaa mahdollisuuden täyttää kaikki kodin viihde-elektroniikka sekä liittymä-tarpeet samalla kertaa suoraviivaisesta nettikaupasta.

Usein kysytyt kysymykset

Nettikaupasta voit tarkistaa myymäläsaatavuuden ja saat ilmoituksen jos tuotetta ei ole saatavilla. Saatavuustilanne vaihtelee, joten on suositeltavaa kokeilla myöhemmin uudelleen.

Asiakasetuja tarjotaan ensisijaisesti liittymäasiakkaille, jotka voivat tarkistaa omat etunsa soittamalla maksuttomasti numeroon 0800 550 044. Tarjoukset ja edut löytyvät nettisivujen osiosta ”Tarjoukset”.

Löydät DNA:n kuuluvuusalueet verkkosivujen kohdasta ”Tuki ja vinkit” -> ”Kuuluvuuskartta ja verkot”. Sivulta voit määritellä millaista verkkoa etsit ja näet kartasta kuuluvuusalueen.

Myös tietoturva-palvelut kuuluvat DNA:n valikoimaan. Klikkaa nettisivujen yläpalkista otsikkoa ”Tietoturva” -> ”Tutustu tietoturvaan” ja saat lisätietoa.

DNA:n viihdepalveluiden käyttämiseen suositellaan DNA TV Hubia, jonka kautta pääsee käsiksi kaikkeen DNA:n tarjontaan. Kanavapaketteja ja paljon muuta on myös tarjolla ilman DNA TV Hubia ja löydät kaiken viihdetarjonnan nettisivujen valikosta ”Viihde”.
This site uses cookies to enhance user experience.